Най-бруталните затвори по света

Bang Kwang централен затвор – Нонтабури, Тайланд

1

Запазен само за сериозни престъпници и затворници, осъдени на доживот зад решетките, затворът държи нарушителите оковани във всеки един момент. На тях им предоставят само една купа с ориз и супа на ден. Затворът е сериозно пренаселен и 70% от осъдените страдат от депресия.

Rikers Prison Island

2

Известен с брутално насилие върху затворниците, този затвор е място на самоубийства и смърт причинена от насилие. Повечето от задържаните са осъдени за сравнително дребни престъпления като трафик на наркотици, и т.н.

Централен затвор Владимир, Русия

3

Построен през 1783 г., този затвор е известен със своето нехуманно третиране на лишените от свобода. Затворниците са държани в клетки и бити жестоко, преди да бъдат завлачени обратно в килиите им. Някои от затворниците дори умират в резултат на това отношение.

Prison Butyrka, Москва, Русия

4

Известен със своята пренаселеност, този затвор е натъпкан със сто затворника в килия, предназначена само за десет. Повечето от тях умират от СПИН и туберкулоза.

The San Paulo Prison

1

Ще бъдете захвърлени тук, дори ако ви хванат за безредици. Затворът е ужасно пренаселен и има лоша репутация за изключително грубото отношение към лишените от свобода.

Morkadis

La Sante Prison, Франция

2

Карлос Чакала е прекарал известно време в това адско място! Тук затворниците са заключени в продължение на 23 часа в денонощието. Температурите в помещенията са абсурдно високи и много от затворниците се самоубиват, влудени от непоносимата топлина.

Диарбекир – Турция

3

Между 1981-1984, 34 затворници загиват след като са били измъчвани. Негодните за живот условия, създадени от редовните изтезания, пренаселеността и нехигиеничните условия на живот, ги принуждават да се самоубият. Затворът е известен със сексуалните злоупотреби, които се извършват от и над затворниците.

La Sabaneta Prison, Венецуела

4

Това е може би най-лошото от най-лошите места, в които смъртта е нещо много нормално. Тук затворниците съжителстват с безпощадния персонал, болести, и недостатъчна храна. Епидемия от холера отнема живота на 700 затворници. През 1994 г. по време на бунт от страна на затворниците, избиват около 100 от тях.

ADX Florence-Supermax Facility – Колорадо

1

Това съоръжение е американски федерален затвор, проектиран за най-опасните престъпници. Сексуално насилие и злоупотреби със затворниците е нещо редовно случващо се.

Тадмор, Сирия

2

Всеки аспект от този затвор е дехуманизиран. През 1980 г. президентът Хафез ал-Асад, нарежда затворниците да бъдат до крак избити. В следствие на това над 800 души са брутално умъртвени от войниците на диктатора.

Nairobi Prison – Найроби, Кения

3

Създаден за 800 затворници, този затвор е натъпкан с повече от 3000. Техните килии вонят на пот, мръсотия и човешки изпражнения. Много от задържаните измират от болести и епидемии.

Black Beach – Малабо, Екваториална Гвинея

4

Този затвор е пълен с плъхове, хронични заболявания, бруталност на охраната и сексуално насилие. Затворниците умират в резултат на изтезания и побои, дело на пазачите. Някои затворници дори са били държани в строг тъмничен затвор в продължение на повече от четири години. Техните семейства дори нямат право да ги посрещнат при излизането им от това брутално място.

инфо: lifebg.net

Вижте още: 

ПОСЛЕДНИТЕ КУЛИНАРНИ ЖЕЛАНИЯ НА ОСЪДЕНИТЕ НА СМЪРТ

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. анастасия 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.