Най-красивите малки градчета по света (част 1)

Тези невероятни малки градчета са доста изолирани, но затова пък са приказни.

2

1. Гармиш-Партенкирхен, Бавария, Германия

Гармиш-Партенкирхен е пленително градче на връх Цугшпице – най-високият в Германия (2962м). Градът първоначално е съставлявал две отделни селища, едното римско, а другото тевтонско. Преди Зимната олимпиада през 1936г, двете селища се обединяват.

3

2. Село в Хималаите, Тибет

Едно от многото села, изградени да поддържат манастирите в Хималаите, които са достъпни само пеша.

4

3. Рейне, Норвегия

Рейне е чудато рибарско село, намиращо се на красивия арктически остров Москенесьой. Там живеят едва 329 души, но въпреки това селото е обявено за най-красивото в Норвегия.

5

4. Гасадалур, Фарьорски острови

Фарьорските острови често са пренебрегвани, но крият много мистика близо до бреговете на Шотландия. Дълго време островите са били недостъпни, със стръмни скали и едно стълбище, построено от британците през Втората световна война. 18-те късметлии, които живеят в Гасадалур, прекарват дните си между два 700-метрови планински върха.

6

5. Колмар, Франция

Morkadis

Колмар е столицата на виното в Елзас и е известен с божествените аромати. Градът е основан през 13-и век, в пика на Свещенат Римска империя, управлявала Европа. Оттогава Колмар се слави и като Малката Венеция, заради водните канали, виещи се през средновековните улици.

7

5. Колмар, Франция

Колмар е столицата на виното в Елзас и е известен с божествените аромати. Градът е основан през 13-и век, в пика на Свещенат Римска империя, управлявала Европа. Оттогава Колмар се слави и като Малката Венеция, заради водните канали, виещи се през средновековните улици.

8

7. Блед, Словения

Сгушен в магични планини, Блед е основан през 1004г и е смятан за толкова красив, че е подарен на епископа на Бресаноне. Замъкът се намира в центъра на езеро Блед, а 5000-ното градче днес е известно с някои от най-красивите спа центрове.

9

8. Халщат, Австрия

Едно от най-древните селища в Австрия е основано през 5000г. пр.Хр. Първите заселници са добивали сол от спиращите дъха планини около града. Всъщност там са добивали толкова много сол, че през 14-и век миньорите изграждат първия индустриален тръбопровод от 13 000 кухи дървета. И до днес Халщат добива сол, но също така е смятан за безценна страница от човешката история и един от най-красивите градове в Австрия.

1

9. Манарола, Италия

Манарола е очарователна дъга от ярко оцветени къщи, образуващи огромна каменна стена. Църквата датира от 1338г, което означава, че градчето е едно от най-старите в региона, вероятно построено така, за да се възползва от естествения терен за защита. Днес Манарола е по-известен с виното и картините на Антонио Дисковоло.

2

10. Байбъри, Англия

Байбъри е едно от най-красивите градчета в Англия. За първи за него се споменава в „Книгата на страшния съд“ от 1086г и за щастие оттогава е застинало във времето. По-голямата част от Байбъри изглежда точно така, както и преди хиляда години.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

10 СТРАННИ МЕСТА, КОИТО БЯХА ПРЕВЪРНАТИ В ЛУКСОЗНИ КЪЩИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.