Най-приказният град – там се ходи с фенерчета и токчетата са забранени

Тук кучетата са на особена почит, могат да тичат свободно навсякъде

Carmel-by-the-Sea (Кармел бай дъ Сий, „Кармел на морето“) се смята за един от най-приказните градове в Америка.

Заобиколен е от море и от кипариси, които създават особено усещане у всеки посетител и никой не остава безразличен към идиличната атмосфера.

Жителите на града са наясно с какво богатство разполага и затова са създали специална стратегия и правила, така че духът на този град да не бъде накърнен по никакъв начин.

Кармел се намира на централното крайбрежие на Калифорния и обхваща площ от една квадратна миля. За да избегнат масовата урбанизация и да запазят този град малък, жителите му са приели някои нетрадиционни закони. Например, въведени са ограничения за уличното осветление, няма високи сгради и няма номера на къщи. За да се придвижват по-лесно през нощта, жителите носят със себе си фенерчета и, ако ги попитате за посоката, винаги ще получите указанията „на ъгъла“ или „между улиците I и Z“.

Кипарисите диктуват модата

Тъй като градските водачи не били склонни да повредят големите кипариси, намиращи се покрай улиците на Кармел, и да повредят корените, намиращи се под тротоара, се получили неравни повърхности, които били голям проблем за стилно облечените жени. За да се избегнат съдебни дела с онези, които лесно могат да паднат и да се наранят, докато ходят на токчета, Кармел станал единственият град в САЩ, където е забранено носенето на токчета.

Градът на кучетата

Същите тези хора, които обичат дърветата толкова много, искали най-доброто и за своите домашни любимци. Те превърнал Кармел в една от най-дружелюбните за домашни любимци общини в САЩ. , което направи Кармел една от най-приятелските общини в САЩ. На животните им е позволено да тичат по плажа, а повечето местни малки бизнеси оставят кучешки бисквити пред входа.

Сгради

Кармел е град с невероятна архитектура. Преобладава испанският стил в архитектурата, който със сигурност ще ви впечатли.

Morkadis

Булевард „Здрач“

Когато настъпи здрач, приятелите се събират на плажа, често с бутилка вино, за партита по залез слънце, където се наслаждават на светлинно шоу над Тихия океан.

източник: pochivka.blitz.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.