Непознато чудовище изхвърлиха вълните в Испания

чЧудовище, непознато досега, изхвърлиха вълните на плажа, а туристите се стряскат.

Снимката на странната твар от дълбините бързо стана хит във Фейсбук.

На 15 август на плажа Виларикос край селището Луис Сирет, близо до Паломарес в Испания вълните изхвърлиха 4-метров труп на неизвестно същество.

Ранните посетители на популярната с красотата си плажна ивица били изумени от странната находка, наподобяваща риба с рога, но нито те, нито местните не могли да определят, що за създание е това.

Мистериозното 4-метрово чудовище изненадало и ихтиолозите, които пристигнали на мястото, извикани от службата за гражданска защита.

Специалистът Пако Толедано, работещ към програмата за Защита и опазване на морската фауна не поискал да се ангажира със заключение, дали е нов непознат вид, случайно изплувал от неизследваните морски дълбини.

Трупът е прибран за консултация с учени с повече опит и знания, които биха могли да кажат нещо по-конкретно, съобщават властите.


Мълчанието за странната находка на испанския бряг събуди стари кошмари във Фейсбук.

В момента в Испания предстои премиерата на филма „Паломарес: Терор под водата!“. Лентата връща историята към 60-те години на миналия век и Студената война, със забравения вече инцидент “Паломарес”. При произшествие във въздуха на самолет В-52 на американските ВВС, пилотите решават да пускат 4 бомби с плутоний в района на Паломарес, малко преди самолетът им да се разбие. Търсенето на едната от тях, изгубена в морето, продължава почти три месеца.

Разказват се легенди за гигантски риби и морски чудовища-мутанти, които се появяват там, в резултат на радиацията, останала от бомбата.

инфо: http://www.novini.bg/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.