Най-страшните организации на наемните убийци в историята

%d1%83%d0%b1%d0%b8%d0%b5%d1%86

Представата за наемния убиец, изградена най-вече от киното и телевизията, е за самотен професионалист, елиминиращ всеки, когото смята за заплаха. В миналото (а според някои и до днес) са съществували цели смъртоносни гилдии, които практикували кървавия занаят на смъртта и оставили кошмарни спомени на цели общества за поколения напред. Ето и най-страшните от тях.

Вишканиа (Древна Индия)

Вишканиите били смъртоносни и красиви наемни убийци в Древна Индия, добили почти легендарна слава. Организацията обучавала малки момичета и момчета в изкуството на смъртта. Целта им била само една – да убиват царе, като по този начин се предотварти разразяването на кръвопролитни войни сред многобройните тогава държави на индусите.

Върколаците (Нацистка Германия)

Върколаците били елитни наемни убийци на Третия райх. Те били подбирани от малки сред редиците на Хителерюгенд (Хитлеровата младеж). Броят им бил 5000. Тяхната единствена задача била да се внедрят в териториите, контролирани от Съюзниците, като там праевели саботажи и премахвали важни лица.

Черната ръка (Сърбия)

Черната ръка е създадена през 1911 година от 10 сръбски националисти. Целта им е чрез атентати и убийства на важни лица да постигнат обединението на Сърбия. В крайна сметка поради действията им избухва един от най-кървите конфликти в световната история – Първата световна война. След три неуспешни опита в крайна сметка членът на Черната ръка Гаврило Принцип успява да убие австрийския император Франц Йозеф и това въпламенява целия свят.

Сикариите (Древна Палестина)

Сикариите били еврейски убийци. Те били създадени в началото на Римското управление в Палестина. Името си спечелили поради оръжието, което използвали – извита кама, наречена сикария. Те дебнели и убивали римски аристократи по улиците на големите градове в империята, като целта им била подбуждането на бунт срещу Рим.

Асасините (Средновековна Персия)

Може би една от най-страшните организации на наемни убийци е тази, създадена от персийския проповедник Хасан ибн Сабах. Той създава секта на професионални убийци. Крепостта, която обитавали – Аламут, се превърнала в символ на страха за целия Близък изток. Името им вдъхвало толкова страх, че дори и днес то служи като синоним на наемните убийци. Те имали собствен таен език и били отговорни за смъртта на десетки хиляди. Основната им битка била срещу Кръстоносците. Асасините били унищожени през 1256 година от ордите на Чингиз хан.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.