Невероятната история на един войник, попадал в плен на три различни армии

1

Янг Кюон-йонг е роден в Корея през 1920 г. и историята му е толкова невероятна, че може да бъде като сценарии на филм, пише Neatorama.

През 1938 г. нахлулата в страната японска армия го взела като донаборник, за да се сражава срещу Съветския съюз. Само година по-късно обаче, в битката при Халхин Гол, Янг Кюон-йонг бил пленен от Червената армия и попаднал в лагер за военнопленници. През 1942 г. СССР вече воюва с Германия и се нуждае от всеки боец, поради което Янг Кюон-йонг е изпратен на фронта.

В битката при Харков през 1943 г. той попада в плен на немците, но съдбата му се повтаря – Вермахтът се нуждае от войници и Янг Кюон-йонг се оказва във Франция, за да се изправи срещу настъпващите съюзници. Именно там през 1944 г., малко след десанта в Нормандия, Янг Кюон-йонг за трети път попада в плен, този път на американците.

За негово щастие, това е и краят на злополучните му приключения и след войната мъжът се установява в щата Илинойс, където остава далеч от всякакви бойни действия.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.