Неизвестна сила нарушава законите на физиката в пирамидите

пирамиди

Според съвременната наука е невъзможно Великата пирамида да е била свръхмощно оръжие. От гледна точка на съвременната физика, без да се отчитат неизвестни полета и сили, пирамидата е способна да изработи ток едва със сила от няколко милиампера, което едва стига да се запали миниатюрна лампа, да не говорим за взрив на планета.

Джоузеф Фарел задава главния въпрос – има ли свидетелства, сочещи за съществуването във физическата наука и на технологии от достатъчно високо ниво, за да се конструира такова оръжие? А за това е необходимо да се отговори на въпроса, допуска ли съвременната физика – поне теоретично – създаването на подобни устройства.

И сам отговаря на своя въпрос: „Аз смятам, че отговорът на тези два въпроса за съжаление е предпазливо „да“. Също така Хоугланд отбелязва някои необичайности на марсианските руини и кратери:

„Джон Бранденбург, служител в лабораторията Сандия в Албукерк, щата Ню Мексико… е участвал в програмата по разработка на ядрено оръжие.

След като през 1983 г. президентът обяви началото на работата по защита от балистични ракети, лабораторията също се намирала на предна линия на Стратегическата отбранителна инициатива – програмата „Звездни войни“.

Бранденбург много се впечатлил от марсианското Лице и се заел с търсене на допълнителна информация. В крайна сметка се свързал с организацията на независимите изследователи на Марс и станал неин член.

Специалист в областта на физиката на плазмата, работещ с най-съвременни технологии, Бранденбург имал достъп до информация, свързана с едно от най-необичайните ми твърдения – че обектите в Сидония демонстрират нещо повече от „естествено разрушение“…

Всичко това ни връща към аномалията за броя на кратерите… може би (осмелих се да си задам този въпрос, когато цифрата прекалено нарасна) признаците на силна ерозия на Лицето и пирамидите и аномално големият брой кратери с диаметър 1 км в тази зона се явяват резултат от мощно изкуствено въздействие?…

С други думи, не е ли могъл животът на Марс – римския „бог на войната“, да е загинал в резултат на ядрен холокост?!

Тази мисъл изглежда фантастична… макар да може да обясни много неща… кратерите… и други свидетелства, които съм виждал; изучавайки Града под лупа, съм наблюдавал преки свидетелства за топене и разтичане на Главната пирамида на Града. Освен това тук се виждат и следи от силно разрушаване на южните страни и на това съоръжение, и на не по-малко загадъчния „форт“ – а също и на сили, които по някакъв начин изцяло са изпарили (или отнесли) „покрива“, който първоначално трябва да е покривал „пчелните клетки“!

Има също и стратегически разположен „ударен кратер“ на югоизточната страна на пирамидата D&M и не по-малко подозрителен „куполовиден израстък“, нарушаващ нейната геометрия.

Може би това е следствие от „взрив на ракета“, попаднала вътре в пирамидата и резултат от детонацията е станал изходен „мехурчест“ кратер и сериозна деформация на вътрешната конструкция?

Изключително внимателно, по време на нашия втори телефонен разговор, ние с Джон обсъдихме какви кратери биха могли да бъдат оставени от ядрени взривове, а също и „стратегическите аномалии“ от струпване на кратери на обектите, представляващи най-голям интерес – такива като Лицето и пирамидата D&M.

Той изказа предположение, че кратерите от тази област на Марс имат изкуствен произход, ако така може да се каже – защото кратерите от ядрени взривове (противоположно на метеоритните кратери) трябва да са по-малки…

Morkadis

От друга страна, отбеляза той (и веднага уби проблесналата у мене надежда, че това е доказателство), кратерите, възникнали в мишените при изпитания на системите на Стратегическата отбранителна инициатива, са били дълбоки и подобни на метеоритните – пряко следствие от метода, чрез който са получени: потоци частици с необичайни свойства, чиято енергия прониква в мишената.“

И до днес в научния свят вървят спорове за датата на изграждането на пирамидите и Сфинкса в Гиза. Великата пирамида е доста по-стара от всяко друго каменно съоръжение на Земята, но точната ѝ възраст е невъзможно да се определи.

Ето например какво пише Алън Алфорд в своята книга „Пътят на Феникса“: „…Новата теория беше основана на геоложки данни за подложени на силно атмосферно въздействие на варовиковите плочи на Сфинкса и площадката, на която той стои. Характерът на ерозията накарал Робърт Шох, геолог от Бостънския университет, да датира паметника минимум на 7000-5000 г. пр.н.е, което е с няколко хиляди години по-рано, отколкото годините на живот на египетския фараон Хефрен и – което е още по-важно – с няколко хиляди години преди възникването на всяка от известните ни цивилизации.“

Колкото повече узнават изследователите за Сфинкса и пирамидите, толкова повече въпроси възникват пред тях. Например разтворът на върха на Великата пирамида и много по-стар (в някои случаи – с 1000 години) от разтвора в основата на пирамидата. Тъй като химичният състав на разтвора е неизменен, се получава, че фараонът Хуфу е започнал да строи своята пирамида във въздуха, като постепенно я придвижвал към земята…

И все пак тези аномални резултати придобиват смисъл, ако се предположи, че във Великата пирамида е бил разположен мощен източник на радиоактивно лъчение – сякаш пирамидата е представлявала електроцентрала или оръжие.

През 1968 г. лауреатът на Нобелова награда Луис Алварес оглавява експедиция в Гиза с цел търсене на тайни камери във втората пирамида с космически лъчи. Разсъжденията му са прости – ако във втората пирамида има неизвестни камери, то през кухините ще преминават повече космически лъчи, отколкото през камъните, а това с голяма точност се фиксира от уредите.

Интересно е, че в групата на Алварес влизали специалисти, свързани с различни организации, включително с Комисията по атомна енергия на САЩ. Един о египетските участници в експедицията – д-р Амр Гонейд – промълвил, че резултатите от изследването „хвърлят предизвикателство на всички известни закони на физиката“.

Според съобщението на журналист от лондонския в. Times, когато д-р Гонейд обработвал резултатите от измерванията, всеки път се получавал различен чертеж, което от научна гледна точка изглежда невероятно.

В отговор на журналиста да коментира тази ситуация, д-р Гонейд отвърнал: „Или геометрията на пирамидите е солидна грешка, което се е отразило на нашите измервания или всичко това е необяснима тайна: наречете го както искате – окултизъм, проклятие на фараоните, вещерство или магия, но съществува някаква сила, която нарушава научните закони в пирамидата.“

Възможно е просто ние да си нямаме представа за истинската структура на пространството и времето?

Интересно е, че Луис Алварес скоро заявил от Америка, че нищо необичайно не се е случило и не били открити никакви нови камери…

Впоследствие и група учени на НАСА изследвали акустичните свойства на Великата пирамида. През 1973 година SRI International финансирала експедиция по търсене на тайни помещения под Сфинкса, оглавена от д-р Ламберт Долфин-младши. Самият Долфин твърдял, че тази експедиция не е нищо друго освен продължение на изследванията на Алварес с петгодишна давност…

Подобно на изследванията на Алварес експедицията на SRI изглежда доста подозрително, тъй като SRI International е преименуване от Станфордския изследователски институт, прочутия научен център, поддържащ тесни връзки с отбранителното министерство на САЩ и различни разузнавателни служби.

През 1996 година екип египетски учени под ръководството на д-р Фарук Ел-Баз трябвало в пряк телевизионен ефир да отвори вратата на Гантенбринк, но това така и не се случило независимо от шумната реклама в средствата за масова информация.

Още по-странен изглежда фактът, че д-р Фарук Ел-Баз се явява специалист по физика на планетите и е сътрудничил на НАСА при осъществяването на лунната програма „Аполо“. Специалист по геофизика на планетите изучава Великата пирамида?

Нещо невероятно, което знаят повечето египтолози, е почти пълното отсъствие на споменавания за съоръженията в Гиза в древноегипетски текстове, а там, където такива споменавания действително се срещат, те звучат доста двусмислено.

„Как да обясним тази странна липса на сведения в общество, което прилежно е водило исторически записки?

Липсата на споменаване за двете велики пирамиди е такава загадка, както и самите пирамиди; ако не можехме да ги видим днес, то никой не би повярвал в тяхното съществуване.

Или древните египтяни просто са предполагали, че всички знаят за пирамидите, затова няма нужда да разказват за тях, или хората, живели във времената на тяхното изграждане, не са влизали в тесния кръг посветени, знаещи за причината за тяхното строителство.

И накрая, ако „оръжейната“ хипотеза е вярна, следва също да отчитаме, че пирамидите са били засекретени и тяхното публично обсъждане е било забранено.“ (Фарел, „Бойната машина на Гиза. Оръжието на Апокалипсиса в действие“).

инфо: drevnite.com

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.