Пирамидите в българското село Пишурка

 

а1Всички сте чували за пирамидите в Мексико, Египет, Судан и Китай. А за двете от българското село Пишурка? Едва ли.

 Те бяха открити съвсем наскоро от проф. Джонов, който ги е забелязал случайно, докато е търсил глинени съдове от медно-каменната епоха.

„Изумително е. Изведнъж хълмовете отсреща започна поразително много да ми приличат на пирамиди и когато ги погледнах от правилния ъгъл, останах потресен. Да, и ние имаме пирамиди!“ – заяви проф. Джонов.

Дали местните близо стотина жители, предимно баби и дядовци, не са решили да задвижат икономиката и туризма в селото, изфабрикувайки подобно нещо, тепърва ще разберем – експерти от цял свят се стичат към Пишурка, за да изследват района и да проверят дали във вътрешността на пирамидите няма и мумии.

Нещо повече, баба Цецка – коренячка в селото – заяви специално пред сп. „Обекти“, че вечер двете пирамиди, подобно на босненските, комуникират помежду си,  изстрелвайки лъчи от светлина към Космоса. „Сигур си викат ортаците, дет са ги напраили!“, допълни тя, намеквайки за извънземния им произход.

Местните жители твърдят, че пирамидите са си били там, откакто се помнят, просто досега никой не им е придал необходимата публичност.

А как се казват? Едната е Пирамидата на Джоджена, тъй като по нея е пълно с това растение, което баба Цецка и нейните наборки ежедневно ползват за приготвянето на различни чорби, включително зрял боб. Другата пък е Пишуркенската пирамида, кръстена на известния поет и народен будител Кръстьо Пишурка, на който е наименувано и самото село.

Село Пирушка не е единственото необичайно място в България. Хората от село Шишенци вярват, че около тях живеят самодиви. Повече можете да прочетете ТУК.

инфо: http://www.obekti.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

 

9 коментара
  1. Анонимен 10 години ago
  2. Живка Каракушева 10 години ago
  3. Дарена 10 години ago
  4. Анонимен 10 години ago
  5. богур 10 години ago
    • booo 10 години ago
  6. Анонимен 10 години ago
  7. александър христов 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.