Нумерология: Какво разкрива името за характера на човек

Изображение: lifestyle.framar.bg

Знаете ли, че нашите имена съответстват на символични числа, които определят основните черти на характера? В нумерологията всяка буква отговаря на определена цифра, даваща отговор на много въпроси, свързани с личността ни. Вероятно някои от вас ще се отнесат скептично към такава информация, затова ви предоставяме възможност сами да проверите дали името и фамилията ви отговарят на характера, който имате.

Как да изчислим на кое число отговаря името ни?

За да определим кое число съответства на името ни, трябва да сборуваме отговарящите на буквите цифри до получаването на едноцифрено число, като се ръководим от следващата таблица.

Пример за пресмятане на числото според собственото име
ИВАН = 9 + 3 + 1 + 5 = 18 = 1+8 = 9.

В случая 9 е числото на собственото име Иван. Прочетете характеристиката на хората с лично число 9, която ще намерите по-долу в текста.

Пример за пресмятане на числото според фамилията

Фамилията също оказва влияние върху характера на човек, като числото (отново едноцифрено), което се получава след събиране на цифрите, отговарящи на образуващите фамилията букви, разкрива информация за типа семейство, в което сме отгледани и как то е повлияло върху оформянето на характера ни.

ПЕТРОВ = 7 + 6 + 1 + 8 + 6 + 3 = 31 = 3 + 1 = 4 – т.е. числото на човек с тази фамилия е 4. Прочетете характеристиката за № 4, за да разберете, как възпитанието и средата в семейството са се отразили на личността ви.

Число 1

Собствено име:

Вие притежавате предприемчивост и неизчерпаем ентусиазъм. Обичате да се захващате с нови проекти. Чувствате се в свои води, когато сте лидери. Смелите сте и сте готови да пробвате нови неща. Характерът ви е неотстъпчив, така че продължавайте смело напред!

Фамилия:

Във вашето семейство често се е казвало, че хората, които поемат инициатива и предприемат действия, успяват в живота, за разлика от тези, които не поемат рискове. Родителите ви са ви научили, че работата, енергията и куражът, и по принцип всички ценности, свързани с усилието, си заслужават.

Мотото на вашето семейство: Помогни на себе си, а останалото само ще дойде на мястото си!

Morkadis

Число 2

Собствено име:

Вашата личност е загадъчна и решителна. Обичате да изслушвате и да подкрепяте хората около вас, както и да работите в екип с другите. Надарени сте с качества, които карат всички в обкръжението ви да се чувстват добре. Проявявате разбиране към тях, търпеливи и добронамерени сте, лесно се вписвате във всяка среда.

Фамилия:

В семейството ви има чувство за солидарност и дълг. Родителите ви високо ценят качества като честност, скромност, способността да се задържите здраво стъпили на земята и най-важното – лоялност. За тях е много важно да се помага на околните и да не бъдете егоисти.

Мотото на вашето семейство: Перфектното е враг на доброто!

Число 3

Собствено име:

Щастието буквално струи от вас. Обичате да говорите, да общувате и да обменяте опит с всички около вас. Животът ви се състои от непрекъснати контакти и променящи се идеи. Нуждаете се от движение и креативност, а традициите определено не се вписват във вашата специалност. Притежавате неизчерпаемо въображение, а изкуството да се забавлявате е запазената ви марка.

Фамилия:

Във вашето семейство комуникацията и разговорите, с които изразявате себе си, са от съществено значение. Близките ви са много забавни. Като дете понякога сте изпитвали чувството, че не сте толкова интересни или оригинални, колкото се изисква от вас. Домът ви винаги е бил оживен, пълен с приятели, споделящи идеи и дискутиращи по различни въпроси. Годините ще ви накарат да осъзнаете, че можете пълноценно да се наслаждавате на спокойствието, уединението и да се отдавате на размисъл, без да ви доскучае.

Мотото на вашето семейство: Не падай духом, независимо от това, което се случва!

Число 4

Собствено име:

Вие сте активни и организирани. Притежавате изключително голямо чувство за отговорност, знаете как да ръководите група и как да откриете най-подходящото място на всеки един участващ в нея. От вас ще излезе отличен шеф. Не се страхувате от работа, а активно се включвате в нея. Конструирането ви се отдава, така че ако се насочите към строителството или архитектурата, няма да сгрешите.

Фамилия:

Във вашето семейство значението на думите чест и достойнство е осъзнато от поколения. Вашите предци са работили през целия си живот, без да се провалят, а концепцията за „спокойна почивка“ е изглеждала напълно чужда за тях. За вас е важно да успявате в живота на всяка цена.

Мотото на вашето семейство: Хайде, по-бързо!

Число 5

Собствено име:

Вие сте весела и жизнена личност. Обичате всички удоволствия в живота, но от всички тях най-много ви харесва да пътувате. Знаете как да привличате вниманието на околните и имате специално отношение към живота – живеете го на пълни обороти.

Фамилия:

Семейството ви проявява голяма доза ентусиазъм, когато става въпрос за преоткриване на света. Пътуването или най-малкото интересът, който проявявате към всичко онова, което се случва около вас, е в кръвта ви. Вие сте любопитни за всичко. Дали ще промените местоположението си, своя партньор, работата или плановете… няма значение, стига да не забивате в един коловоз. Когато срещнете първата си любов, ще сънувате, че това е вашият вечен ангажимент, което също може да бъде проблем.

Способността да приемате промяната е наследена от вашето семейство, каквото и да решите, може да разчитате на подкрепата на близките си. Имате способността да приемате хората такива, каквито са, и знаете, че не трябва да ги съдите прибързано за решенията им.

Мотото на вашето семейство: Дали тревата не е по-зелена от другата страна? Нека проверим!

Число 6

Собствено име:

Притежавате личностни черти, които ви помагат умело да изграждате нови взаимоотношения. Обичате да контактувате с другите и да усещате чувството за хармония. Душата на дипломат ви помага да създавате и обновявате стари отношения. Всячески се опитвате да избягате от конфликтни ситуации. Непрекъснато окуражавате семейството и приятелите си. За вас романтиката е начин на живот.

Фамилия:

В семейството никога не си крещите един на друг, никога не спорите за пари, идеи или каквото и да било. Вие говорите тихо. Всъщност всичко е предварително подредено и всеки си има своя собствена територия и задачи, които трябва да изпълни. От деца сте научени на самоконтрол и на отговорност към задължения си.

Спокойната и безгрижна атмосфера в семейството ще ви бъде от полза, особено ако решите да поемете по рискован път. Тогава ще бъдете благодарни на родителите си за това, че са ви научили на самодисциплина.

Мотото на вашето семейство: Поеми си въздух и се успокой!

Число 7

Собствено име:

Вие сте независима и безстрашна личност. Обичате да поемате отговорност за съдбата си и крачите по свой собствен маршрут. Вашата цел е да успявате във всичко и само мисълта за провал ви ужасява. Магнетичното ви излъчване постоянно привлича хора. Свободата е нещото, от което най-много се нуждаете.

Фамилия:

Ключовите думи във вашето семейство са независимост, оригиналност и антиконформизъм. Независимо от ситуацията, да правите това, което правят другите или да изглеждате като тях, е просто немислимо за вас, защото трябва да бъдете различни на всяка цена. С годините ще създадете своя собствена идентичност и ще откривате вдъхновение в различни неща, които може и да не следват правилата на семейството ви.

Имате смелостта винаги да изразявате мнението си, което ще ви дарява с неустоим чар. Винаги ще имате сили, за да се справите с предизвикателствата на живота.

Мотото на вашето семейство: Да се слееш с тълпата? Никога!

Число 8

Собствено име:

Вие сте балансирана личност с усет към детайла. Обичате реда и красотата. Търсите хармонията и определено знаете как да я създадете сами. Педантично точни сте и светът на финансите ви привлича с огромна сила – цифри, сметки… Отнасяте се честно към семейството и приятелите си, но чувството ви за справедливост привлича толкова добронамерени хора, колкото и врагове. Спокойствието е във вас, а магическата ви душа помага в голяма степен да игнорирате лошите неща.

Фамилия:

В семейството ви искате да изпипвате нещата до край, да ги правите от сърце и с цялата сериозност, на която сте способни. И ако трябва да бъдем честни – вие сте перфекционисти. Независимо дали сте се отдали на неделното печено, учите за курс или си купувате нов автомобил, към всичко подхождате изключително сериозно. Семейството ви е пестеливо, предвидливо и отговорно. Като дете това ниво на организация ви е карало да се чувствате спокойни и да се изградите като личности такива, каквито сте.

Благодарение на родителите си и възпитанието на семейството сте научени да следвате плана си винаги, но той е много добре и детайлно премислен.

Мотото на вашето семейство: Дори и малките неща понякога помагат!

Число 9

Собствено име:

Вашата личност е дълбока и отразяваща. Обичате да учите и да опознавате света около вас. Притежавате остър ум, поради което вашите приятели не спират да ви търсят за съвети от различно естество. Вие сте добри ръководители и притежавате душа на мениджър. Знаете как да погледнете проблема от всички страни и да намерите най-доброто решение. Обичате да отделяте време за самите себе си и да мечтаете за бъдещето.

Фамилия:

Членовете на вашето семейство повече разсъждават и говорят възможно най-малко. Спокойствие, тишина, работа – това е атмосферата, в която сте възпитавани. Вероятно сте чели доста, а времето ви за телевизия е било ограничено, но сте получавали едни от най-високите оценки в училище. Вярно е, че животът ви невинаги е бил смях и забавление и в тийнейджърските си години сте се чувствали претрупани от задължения. Не ви е било особено весело като деца, но сте научени на голяма дисциплина и целеустременост.

Мотото на вашето семейство: Работата е здраве!

източник: lifestyle.framar.bg

Вижте още:

Нумерология на името според Петър Дънов

Ето какви ще са децата, родени през 2020, според нумерологията

Ангелска нумерология – значение на повтарящите се цифри

Нумерология: какво е твоето Число на живота и какво показва то за теб?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.