Някои хора стареят по-бързо от други

старост

Ново изследване потвърждава хипотезата, че някои от нас са просто предопределени да умрат по-рано от други.

От години учените изследват идеята, че някои хора, независимо от здравословния и спокоен начин на живот и независимо от всякакви физически упражнения и диети, просто умират по-рано от други на същата възраст.

Според изследователи от Калифорнийския университет този увеличен шанс за по-ранна смърт се дължи на факта, че биологичните часовници на някои хора вървят с ускорена стъпка.

“Има хора, които са вегани, спят по 10 часа на ден, имат спокойна работа и пак умират млади,” казва биостатистика Стив Хорват, който оглавява екипа.

“Ние показахме, че някои хора наистина имат по-бърз вътрешен ритъм на остаряване от други.”

Екипът е открил, че хора с по-висока биологична възраст, независимо от тяхната реална възраст, имат много по-висок риск от по-ранна смърт, независимо от това, колко са здрави.

Най-високите 5%, които остаряват най-бързо, имат 50% по-висок риск да умрат по-рано.

“Голямата надежда е, че ще успеем да намерим техники срещу остаряването, които да забавят вътрешния ритъм,” споделя Хорват

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.