Оплешивяването е полезно за здравето

плешив

Ако един мъж започне да оплешивява на 30, това често е сериозен проблем, особено за неговото его. Не и за екип от американски изследователи, които са убедени, че липсата на коса си има и своите плюсове, предава в. „Телеграф”.

Те твърдят, че колкото по-рано един мъж започне да оплешивява, толкова по-малко вероятно е той да развие рак на простата. В случая принц Уилям, чиято коса оредява още на 27-годишна възраст, е един от малцината „щастливци“.Това изследване обаче, което е публикувано в научното списание „Ракова епидемиология” (Cancer Epidemiology) влиза в противоречие с повечето публикации по темата, според които косопадът увеличава риска от рак.

„Първоначално откритията ни бяха изненадващи – заявява пред „Дейли Мейл” проф. Джонатан Райт, специалист по рак на простата от Сиатъл – Ние обаче открихме, че ранното оплешивяване е пряко свързано с редуциране на риска от рак на простатата с 29 до 45%.”

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Какво са циркадните ритми и как работата на смени влияе на здравето ни

Пет мита за здравето, които е време да забравим

6 навика от ежедневието ни, които могат да навредят на здравето

Зелените, зрелите и презрелите банани носят различни ползи за здравето

Изхвърлете ги веднага! Тези уж невинни предмети от бита застрашават сериозно здравето

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.