Откритие: Бедността на хората е порок на мозъка им

бедност

Промяната на един само ген води до неблагополучия в живота и семейството, липса на пари и депресия! Американски учени проведоха мащабно проучване за да изяснят, как влияят парите на работата на мозъка на човека и какво става с него, ако парите не достигат. Резултатите доведоха биолозите до потресаващо откритие- бедността е свързана с  нарушение в работата на главния мозък на човека. Резултатите от проучването са публикувани в списание Molecular Psychiatry.

Биолозите са проучили 132 младежи и девойки на възраст 11-15 години от семейства с различни доходи, от най-ниските до най-високите в САЩ. Установено е, че в децата, израстнали в бедни и неблагополучни семейства се променя активността на ген SLC6A4, който е много важен за работата на определена част от човешкия мозък.

Нарушенията в тази зона се свързват с възникването на депресии. Точно тази диагноза е открита във всички деца, израснали в бедни и неблагополучни семейства.

Според учените, мозъкът ни реагира на заплаха, тъй като работата на посочения ген контролира нивото на серотонина, който пък води до депресивни състояния. Повече серотонин-повече депресии и съответно бедност, смятат учените.

инфо: pik.bg

Вижте още:

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.