Откриха камерата заснела първите стъпки на Луната

3

Повече от четири десетилетия след кацането на Аполо 11 на Луната, чанта, пълна със сувенири, донесени от астронавта Нийл Армстронг се появи на светло. Сред находките е и 16 милиметровата камера от вътрешността на лунния модул, която е заснела спускането на Луната и първите стъпки на Армстронг по лунната повърхност през 1969 г., съобщава „Скай нюз“.

Тази камера е „заснела една от най-значимите групи изображения на 20 век“, каза Алън Нийдъл, куратор в отдела  за космическа история на Националния музей на въздухоплаването и космонавтиката на института „Смитсониън“ във Вашингтон.

Камерата, запечатала прочутата фраза „Една малка крачка за човека, един голям скок за човечеството, вече е изложена в музея.

Чантата е трябвало да остана на лунния модул, който астронавтите оставили след себе си.

Но Нийл Армстронг, Бъз Олдрин и Майкъл Колинс „решили да си вземат някои сувенири вкъщи с тях“, каза Нийдъл.

Вдовицата на Армстронг намерила чантата, докато почиствала килер в тяхната крайградски къща след като астронавтът почина през 2012 година.

инфо: fakti.bg

Вижте още: 

ПЛАНОВЕТЕ НА САЩ ЗА ЛУНАТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.