Постоянният вятър е превърнал тези дървета в шедьоври

Снимка: pochivkablitz.bg

Туристите идват в Нова Зеландия не само, за да разгледат живописни пейзажи и да посетят запомнящи се места, където „са живели“ хобитите. Природата на тези острови премина към различно ниво на съвършенство, като започна да създава необичайни шедьоври.

Един от тях е Слоуп Пойнт – територия, която се намира в най-южната точка на Нова Зеландия. Това е зелена пустош, върху която сякаш по грешка е израснала малка гора.

Снимка: pochivkablitz.bg

Нищо не расте на територията на Слоуп Пойнт, но не защото почвата е безплодна. Просто Нова Зеландия се намира на 4800 километра от Южния полюс, а антарктическите ветрове се втурват към острова, без да срещнат никаква пречка. Най-силните ветрове винаги бушуват в най-южната точка на Нова Зеландия, така че нищо не може да оцелее тук. Но местните овчари засадили няколко разсада, за да създадат малък приют за овцете, които пасат в тази пустош.

Снимка: pochivkablitz.bg

За изненада на всички, разсадът се хванал и пораснал в истински дървета. Но нестихващите ветрове си казали своето, огъвайки и деформирайки стволове и корони. И не е виновна дори силата на вятъра, въпреки че е повече от достатъчна.

Не става въпрос за вятъра, който чупи и издухва всичко по пътя си. Въпросът е неговата чиста неумолимост, той не отшумява, като зъбобол, докато жертвата не се предаде, примирена със съдбата си, казва за Слоуп Пойнт писателят Тревър Кри.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Хълмът на кръстовете – място, на което ще ви побият тръпки

Най-ужасяващите паразити

10-те най-мрачни града в света или къде слънце не огрява

Чудати и красиви места в България

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.