Паметта на жените е по-организирана от тази на мъжете

жена памет

Вероятно на всяка жена се е случвало да помоли половинката си за нещо, което той просто да забрави да изпълни. Повечето пъти дамите започват да се ядосват, мислейки си, че мъжете до тях просто не слушат какво им се казва. Оказва се, обаче, че може и да не е така и мъжете изобщо да не го правят от липса на интерес.

Паметта на жените е по-организирана за разлика от паметта на мъжете, посочва се в скорошно проучване. С други думи, ако любимият ви е забравил да купи нещо, което сте му поръчали, или пък е пропуснал някакъв важен за вас повод, не му се сърдете, вината не е негова.

Господата по-трудно запомнят какво да правят, отколкото жените, категорични са изследователите. Не че не ви слушат, когато им обяснявате, просто по-голямата част от това, което сте им казали, се забравя. Изследването е на специалисти от Италия и Великобритания.

Тези резултати подтикнали учените да проверят каква всъщност е причината дамите да имат толкова добра памет. Учените не са достигнали до конкретната причина, но имат няколко хипотези. Едната от тях е, че дамите имат по-гъвкава памет, тъй като им се налага да правят няколко неща едновременно и обикновено жонглират между дома, офиса, майчинството и пр.

За изследването учените са използвали сто души, като всички участници са преминали през няколко различни теста. Едни от тестовете са били проучвания, които са целели участниците да запомнят не минали факти и събития, а такива, които трябва да се случат в бъдеще. Специалистите намират резултатите от тези тестове за особено интересни.

Дамите се оказват изключително добри в това да правят организация на бъдещите си задачи – това са например ангажиментите за следващия ден. Учените подчертават, че жените могат да организират ангажиментите си за другия ден, но не и за конкретен час.

Освен това жените са тези, които няма да забравят да купят някакъв продукт след работа или да върнат книга, която са взели назаем от приятел.

Разликата между паметта на мъжете и жените може да се дължи и на различните хормони, които бушуват в тях, или в структурата на мозъка на двата пола, допълват специалистите.

инфо: ezine.bg

Вижте още: 

МЪЖЕТЕ ИЗПИТВАТ ЧУВСТВО ЗА ВИНА ПО-РЯДКО ОТ ЖЕНИТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.