Мозъкът на съвременните хора постепенно деградира

мозъкШведски, ирландски и холандски изследователи са провели изследване, в което сравнили реакциите на човека от Викторианската епоха със съвременния, което може да даде представа за нивото на тяхната интелигентност.

Резултатите били изненадващи: Оказало се, че хората от 19-ти век били по-интелигентни и изобретателни, отколкото сегашните. Изследователката д-р Майкъл Уудли заяви, че анализът на човешка реакция може да даде представа за нивото на неговия IQ.

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Учените заложили в компютърна програма съществуващи физиологични данни за хората, които са живели във Викторианската епоха(1837 – 1901 г.). След изчисленията се оказало, че реакцията на човек, който е живял през 1889-та година, била 183 милисекунди, а на човек, който живее в 21-ви век, – 253 милисекунди. Докторът по психология James Thompson счита, че бавната реакция е ярък пример за нисък IQ.

инфо: http://30dumi.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Eva Borisova 6 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.