Популярни методи за гадаене

Предричането на бъдещето е било предизвикателство и мечта за хората откакто съществува светът. В древността с тази дейност са се занимавали вещици, гадатели, жреци и шамани. По-късно се поема от врачки ясновидци, астролози, магове и ходжи, та така и до днес.

Някои от тези хора, способни да надникнат в бъдещето, са надарени със специални способности и нямат нужда от някакви специфични приспособления, за да гадаят. Те просто затварят очи и виждат какво ще се случи.

Други обаче използват спомагателни средства, за да предричат събития от бъдещето.

Кои са най-популярните методи за гадаене, някои от които са достъпни и за по-обикновените хора? Ето ги и тях.

Гледане на кафе или чай

Да гадаеш персонално бъдещето на някого по утайката от кафето му е практика, която е широко разпространена по цял свят и не изисква кой знае какви умения. Макар да се смята, че е привилегия за ромските гадателки, всъщност се практикува повсеместно. Най-основно е необходимо човекът да изпие чаша кафе, приготвено по традиционен начин в джезве, а след това да обърне чашата си с дъното нагоре, за да се оттече утайката. По образувалите се картини и форми на дъното и стените на чашката се разчита бъдещето. Същото може да се направи и с чай, стига да има достатъчна гъстота и утайка. Понякога гадаенето на кафе или чай е съпроводено с допълнителни ритуали, като например направата на символичен кръст с ръка върху дъното на обърнатата чашка.

Гадаене с карти

Това е супер известен метод за предсказване на бъдещето. Може да се прави с обикновени карти за игра на белот, но и със специални карти – тип Таро или подобни на тях, съдържащи специфични изображения. Предимството при гадаенето с карти е, че е възможно да се задават конкретни отговори, на които гадателят помага да бъде получен отговор. Също в случая може да се гадае съдбата не само на един единствен човек, но и на двама и повече души едновременно.

Махало

Гадаенето с махало е друг изключително разпространен метод. Този гадателски инструмент обикновено представлява тежест, закачена на конец или връвчица. Най-често се използва кристал или метал, предимно във формата на конус. Методът е основен в радиестезията, но е използван от гадатели много преди основаването ѝ като течение. Чрез него се дават отговори на конкретни въпроси, например Ще успея ли в това начинание? , Той влюбен ли е в мен? и т.н. Отговорите са Да, Не или неутрален, когато не е дадено да се предостави отговор в момента. Използването на махало според някои е спорен метод за гадаене, който дава много грешки. Основавайки се на енергийните вълни в пространството, се смята, че работата му понякога е грешна поради смесване на енергийни вълни от различни източници.

Кристална топка

Morkadis

Прословутата кристална топка или сфера няма как да не бъде включена в тази класация. От много години тя се използва от ясновидци и гадатели, които виждат бъдещето в нея под формата на картини, видения, сенки и светлини. Смята се, че не всеки може да използва кристална топка за гадаене, а само тези, на които е „дадено“. Според други теории топката е само за атракция, а ясновидците получават отговорите на въпросите за бъдещето директно във вътрешния си канал за получаване на информация от другите светове.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Гадаене с две зарчета! Разберете бъдещето си сега

Циганско гадаене с игла: видове и начини на прилагане

Гадаене за предстоящата година в нощта на Бъдни вечер

Гадаене с “Да-Не“ на оризови зърна

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.