Последните племена на планетата, които могат да ви изядат или принесат в жертва

Те се намират в някои от най-отдалечените кътчета на света, където живеят по същия начин както и преди хиляди години

В миналото канибализмът е бил разпространен по всички части на света. С развитието на цивилизацията и колонизирането на тези места тази ужасяваща практика, която според някои учени всъщност е съвсем естествена, е изкоренена.

Все още, обаче, има племена, които ядат хора и използват трупове в религиозните си ритуали.

Тези племена се намират в някои от най-отдалечените кътчета на света, където живеят по същия начин както и преди хиляди години.

Кои са тези племена и как изглеждат те?

Агхорите

Снимка: pochivkablitz.bg

Монасите агхори в Индия използват билкови опиати, алкохол, медитация и човешка плът в своите ритуали. Твърди се, че се снабдяват с трупове от река Ганг. Те стоят и чакат реката да донесе телата на починалите, чиито роднини не могат да си позволят погребение или кремация.

През 2015 г. американски телевизионен журналист се срещна с няколко монаха агхори и беше заснет да яде човешки мозък докато участва в ритуал. Фотографката, прекарала известно време с групата, разказа: „Това са хора, които имат толкова много любов и уважение към хората, животните и природата. Тяхната религия е красива като всички останали“.

Асмати

Снимка: pochivkablitz.bg

Асматите са местни жители на остров Нова Гвинея и се смята, че по традиция ловували враговете си и използвали черепите им за готвене, съобщава „Сън“.

Журналистът Карл Хофман пише за тях: „Те изтръсквали мозъка върху палмово листо, остъргвали добре вътрешността на черепа с нож, след това смесвали веществото със саго, увивали го в лист и го изпичали на огън. Това ястие било специално“.

Счита се, че племето е отговорно за смъртта през 1961 г. на Майкъл Рокфелер, член на прочутата богаташка династия Рокфелер и пети син на бъдещия американски вицепрезидент Нелсън Рокфелер.

Майкъл Рокфелер бил на експедиция в Нова Гвинея, когато лодката, в която пътувал, се преобърнала. Той оставил свой спътник да се носи с лодката и плувал 10 мили до брега, но се предполага, че бил убит от асматите, когато стигнал.

Morkadis

Короуай

Снимка: pochivkablitz.bg

Короуай е племе, което живее в Западна Папуа – западната половина на остров Нова Гвинея. Там преобладава гъстата джунгла и мястото е силно изолирано от съвременния свят.

За няколкото дни, прекарал там, фотожурналистът Джанлука Чодини разказва: „Наистина исках да посетя едно от най-автентичните и отдалечени племена на света. Короуай живеят в сърцето на джунглата, където още не са били изложени на влиянието на съвременния свят. Затова те поддържат своите вековни традиции“.

Твърди се, че племето продължава да практикува вещерство и да яде човешка плът, макар че има и спекулации, че негови членове умишлено подклаждали слуховете, за да привлекат вниманието на външния свят.

Жителите на остров Сентинел

Снимка: pochivkablitz.bg

„Сентинелците“ живеят на Северен Сентинел – остров близо до източното крайбрежие на Индия и са едно от последните племена на света, което не е имало никакви контакти с други хора.

Те говорят уникален език и имат слаби връзки с външния свят. Описвани са като племе от Каменната ера и се смята, че са живели в изолация на острова в последните 60 000 години.

През 2018 година племето уби американския мисионер Джон Алън Чау със стрели и лъкове, след като той пристигна на острова в опит да ги приобщи към християнството.

Стивън Кори, участвал в планирането на опита за връщането на тялото на Чау, разказа: „Рискът (за сентинелците) от смъртоносна грипна епидемия, морбили или друга непозната болест е съвсем реален и се увеличава с всеки контакт“.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Най-бруталните ритуали

Уникални снимки на изчезващи племена по целия свят

Последните амазонски племена са застрашени от цивилизацията

Историята на един геноцид: до 1970 г. смятали австралийските аборигени за животни

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.