Най-бруталните ритуали

Фестивалът на Слънчевия танц

фестПонякога смятаме местните американци за нежни, миролюбиви души. Ритуалът на Слънчевия танц, практикуван от някои индиански племена обаче може да бъде доста кървав. Той се провежда осем дни и се концентрира върху смъртта и прераждането. Слънчевите танцьори постят с дни, а мъжете биват пробождани, като метафора за дървото на живота.

Истинските болка и кръв идват с факта, че те бавно се отпускат назад, докато куките не ги разкъсат. Ритуалът е забранен в САЩ през 1904г, но днес отново е разрешен.

Ръкавицата с мравки

ръкавицаМислите, че сте готови да станете мъж? Опитайте се да преминете през това, което трябва да направят младежите от бразилското племе Сатере-Маве. Те поставят ръцете си в ръкавици, пълни с мравки куршум. Болката от ухапванията е неописуема, а момчето трябва да не показва признаци на агония цели 20 минути, докато останалите от племето пеят песни и танцуват. И сякаш това не е достатъчно, ами трябва да го правят още 20 пъти.

Индуският фестивал Тайпусам

тайпусамИндусите празнуват раждането на Муруган и убиването на Соорападман, злия дух, с копие. Правят го като си пробиват тялото, включително и езика. С времето ритуалите са станали по-драматични, цветни и кървави, като хората си пробиват с големи копия и куки гърдите и лицата – някои пък теглят цели вагони с въжета, закачени за гърба.

Матасу си пробиват езиците

MYANMAR-INDIA-FESTIVAL-HINDUISMТози кървав ритуал от Папуа, Нова Гвинея, представлява пречистването на мъжкия матсу от неговите “женски влияния”, за да стане той истински мъж. Това става като в гърлото и носа му се вкарат дървени пръчки, за да повърне, след което езикът му бива прободен многократно.

Разпъване на кръст

кръстНали не мислехте, че римокатолиците ще ни се изплъзнат? Вижте тези филипинци, които разиграват болезненото разпъване на кръст на Исус Христос всеки Разпети петък. И мъже и жени се подлагат на този жесток ритуал, който се допълва от десетки голи мъже, които се самобичуват, буквално заливайки улиците с кръв.

Будисткият ритуал по самомумифициране

мумТова е може би най-бавният, най-мъчителен и кървав ритуал от всички – да се превърнеш в мумия. В период от три години монасите бавно гладуват, като ядат само ядки и семена, за да се отърват от телесните си мазнини. След това ядат дърво и пият отровен чай още три години, докато не са на границата на смъртта. Накрая ги затварят в гробница, като към тях е завързано малко звънче, с което периодично да звънят, поне докато не умрат. Този ритуал се смяташе за легенда, докато през 2010г не бяха открити истински такива мумии.

инфо: http://avenue.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.