Почистване на отрицателната енергия в дома. 6 лесни начина

pixabay.com

Домът е място, където трябва да се чувстваме в безопасност, да усещаме комфорт, релакс и почивка.

Но, когато къщата е изпълнена с негативна енергия, тя осезаемо влияе върху нашите емоции и здраве.

Не можете да видите тази енергия с просто око, но можете да я почувствате в дома си, защото често тя отразява вътрешното емоционално състояние на човека.

Лошата енергия може да разруши самочувствието ви, да попречи на съня и да потисне способностите ви.

Тя също носи раздори във взаимоотношенията, води до конфликти, а животът в такава ситуация води до стрес и безпокойство.

Почистване на отрицателната енергия

Как да определим отрицателната енергия у дома?

Нашите чувства, емоции и мисли излъчват определена енергия, но също така привличат отрицателна аура.

Отрицателната енергия може да бъде разпозната по наличието на напрежение в къщата, усещане за нещастие и парични проблеми. Ако имате домашни любимци, те могат да се държат странно и необичайно, да бъдат по-неспокойни или да издават звуци без видима причина.

Тъй като всички тези симптоми е трудно веднага да се забележат, има прост начин да се определи дали отрицателната енергия присъства в къщата.

Ето какво трябва да направите:

Вземете абсолютно прозрачна чаша, върху която няма рисунки или цветя. Напълнете 1/3 от нея с морска сол. След това добавете ябълков оцет, като напълните 2/3 от чашата. Допълнете с вода. Поставете чашата в ъгъла на стаята, където смятате, че има отрицателна енергия и я оставете там за един ден.

На следващия ден погледнете чашата. Ако цветът в чашата не се е променил, тогава няма лоша енергия в тази стая. Преместете чашата в друга стая и повторете процедурата. Ако забележите, че водата в чашата е променила цвета си, станала е зелена или кафява, трябва да почистите енергията в къщата. В този случай изсипете съдържанието на чашата в тоалетната и пуснете водата. Повторете процедурата във всички стаи.

За щастие има прости начини да изчистите дома си от отрицателната енергия.

Morkadis

1. Приведете всичко в ред

Когато влезете в чиста и подредена стая, се чувствате много по-добре, отколкото в мръсна или претрупана стая. Това се дължи на факта, че целият боклук и безпорядък привлича отрицателна енергия.

Всеки път, когато правите почистване, автоматично почиствате пространството от отрицателна енергия. Поради тази причина почистването на къщата или работното място трябва да бъде на първо място, ако искате къщата ви да излъчва положителна енергия. Мийте и прахосмукирайте редовно всички помещения в дома си, включително банята и кухнята. Мийте вратите, копчетата и прозорците – по тях не трябва да има замърсявания и прах.

Всеки път, преди да си легнете, уверете се, че мястото, където готвите, е чисто и че няма останали мръсни съдове. Подреждайте нещата на предвиденото за тях място.

Отървете се от неща, които вече не ви трябват.

Изхвърлете всички токсични продукти.

Не поставяйте мръсното пране на неправилно място. Винаги го съхранявайте в коша за пране.

2. Прекадявайте дома си с билки

Това е един от най-старите и най-ефективни начини да се отървете от негативната енергия в къщата. Една от най-популярните билки за опушване е градински чай. Освобождава голям брой отрицателно заредени йони във въздуха, които неутрализират положителния заряд на къщата.

Отрицателните йони също подобряват благосъстоянието и озаряват ума. Освен това ароматът на градински чай има успокояващ и релаксиращ ефект.

Преди процедурата е необходимо да почистите къщата и да отворите всички врати и прозорци, както и шкафове и чекмеджета.

Започнете пречистването, като насочите дима към вас, като започнете от краката към главата. Бавно обикаляйте къщата, ходете с кръгови движения и обръщайте особено внимание на стени, ъгли, подове и тавани. Опитайте се да сте от лявата страна на стаята.

Правете положителни изявления по време на процеса, за да създадете положителна енергия.

Накрая, изнесете градинския чай от къщата и го оставете на улицата, за да догори.

Освен градински чай, можете да използвате и кедър, лавандула, ела и други билки със сладка миризма.

3. Пренареждане на мебелите

Простото преместване на мебелите е достатъчно, за да унищожите негативната енергия. Пренареждайте мебелите в къщата поне веднъж месечно, но имайте предвид вашия комфорт.

Експериментирайте, докато почувствате, че къщата е изпълнена с живот. Попитайте членове на семейството и приятели за съвет.

Не съхранявайте счупени предмети или неща, които отдавна не сте използвали.

4. Отваряйте прозорците

Свежият въздух и слънчевата светлина имат невероятна почистваща сила. Силната естествена енергия ни помага да се чувстваме по-добре.

Отваряйте прозорците и вратите рано сутрин, за да пуснете свеж въздух и да освободите отрицателната енергия.

Можете също да застанете пред отворен прозорец, така че слънчевите лъчи да падат върху тялото ви. Това ще му помогне да произведе витамин D, който има положителен ефект върху цялостното здраве. Ярката слънчева светлина също намалява тревожността и депресията.

Важно е също така да сушите прането си на слънце и от време на време да позволявате на домашните растения да получават слънчева светлина.

5. Морска сол

Морската сол е друг начин да се отървете от негативната енергия в къщата и от себе си. Смята се, че морската сол също генерира отрицателни йони във въздуха, създавайки положителни вибрации. Добавете няколко супени лъжици морска сол към чаша топла вода и разбъркайте, докато солта се разтвори. Поставете разтвора в спрей бутилка и напръскайте в различни ъгли на вашия дом.

Можете също да поръсите малко морска сол в стаята, особено в ъглите в северозападна и югоизточна посока. Оставете солта за една нощ, след това вакуумирайте и я изхвърлете.

За да почистите тялото си, поставете 1 чаша морска сол във вана, пълна с топла вода и останете във ваната за 15-20 минути.

6. Пляскайте силно с ръце

Тези звуци разпръскват отрицателната енергия. Всъщност силните и ясни звуци са мощен метод за почистване на къщата.

В природата например звукът на гръмотевици произвежда същия ефект, а звуците от фойерверки и църковните камбани имат успокояващ и пречистващ ефект.

Разходете се из къщата, пляскайки с ръце, особено в ъглите, по рафтовете и под стълбите, така че отрицателната енергия да не се натрупва в пространството. Звуците трябва да са свежи и леки. Избягвайте тежки и бавни пляскания.

За почистване на отрицателната енергия можете да използвате камбанки, барабани и тибетски купи.

източник: bukvarche.com

Вижте още:

Съзнанието е като енергията. Не изчезва и не може да бъде унищожено

Предмети с негативна енергия, които привличат бедността в дома ви

Поверие за алоето – притежава силна позитивна енергия

Разрушителните последици от отрицателната енергия и мисли

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.