Преподобна Стойна за Русия

Преподобна Стойна е считана за духовна учителка и предшественичка на Ванга. Сляпа от много ранно детство, но с дарбата да вижда повече от всеки друг обикновен човек.

С вашите очи вие виждате онова що го има на белия свят, а моите очи научават и другото – защо го има туй нещо, по каква причина е дадено – споделя тя.

Известна с предсказанията си, хората многократно са търсили нейната помощ и съвети, но едно предсказание прави особено силно впечатление. Предсказанието за Русия. Преподобна Стойна твърдо държи това нейно пророчество да бъде документирано и по този повод вика при себе си жена от Самоков, на име Боянка, която да запише дума по дума казаното.

До 2030 г. ке биде бита и прегазена, дълго време само ке шушне! , предрича пророчицата преди около век. Тя твърди, че пророчеството ще се сбъдне до век след нейната смърт. На 22 Декември 2023 година ще се навършат 90 години от неизбежния и край.

България също е била спомената в предсказанието, като за нея се предвещава добро. На нас българите ни е дадена вечност, щото сме най-дълготрайни от другите и сме още калемът на Небесата. Де минат българи, белег на книга оставят! – успокоява светицата. – България и Русия са като душа и тяло. Тялото е голямо, а душата е малка, но без нея плътта е само смрад и тъмнина за ума. България е душата, щото от тук са тръгнали към Русия и вяра, и книга, и патриарх. Все Богови работи сме ѝ пращали. Ама тялото е неразумно, неуко е то, завалията. Сляпа сила, днес я гледаш – сака да те прегърне, утре я гледаш – сака да те яде. Тъй става, щом тялото не почита душата си, а някогаш дори не я признава за жива. – казва Стойна и неминуемо след това изрича злочестата съдба на Русия.

Цялото предсказание на светицата гласи: Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и тя дето днес е тръгнала да прегази света и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке биде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне.. Ке шушне и ке въздиша! Внуците ви ке го доживеят.

Столетието почти измина и мнозина тръпнат в очакване кога ще настъпи предречената съдба на Русия. А дали вече не се случва? Руснаците определено са агресори във войната с Украйна, а санкциите, които им бяха наложени от САЩ, ЕС и много други държави, силно засегнаха икономиката на Русия.

Москва е в изолация и е трудно да предположим как би могла да излезе от нея.

Дали това е имала предвид Преподобна Стойна или случващото се е едва началото на пагубното предсказание?

Едно е сигурно – способностите на пророчицата не подлежат на оспорване. Самата Ванга е изпитвала огромно възхищение към нея: Тая жена е светица, она целио живот го е страдала като светица. Как ме гледаш мене, она е десет пъте по-голема от мене! Яз пак апнувам, пийнувам, такива работи, а она – нищ! Ни месо е турала в уста, ни ракия, само водичка и трошка лебец. Она сите работи със Свети Георги ги е говорила, споделя с удивление Петричката пророчица.

източник: sanovnik.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.