Прераждането – факт или мит?

Прераждането е материя, предизвикваща след себе си вълна от противоречиви мнения. Едни вярват в него, други не, трети имат съвсем различни теории за него. Всеки има собствена истина по въпроса.

Нека разгледаме този въпрос обстойно, за да изградите и вие своята.

Прераждането е духовна концепция в редица традиции и култури, според която след смъртта умира само физическото тяло, а душата се вселява в друго такова и се ражда отново. Най-популярно е в индийската религия, но към днешна дата е получило широко разпространение по света сред хора, които вярват в прераждането.

Идеята за прераждането на душата се заражда в древността, когато хората са живели в примитивни условия сред множество животни и растения. Те са смятали, че когато умрат, душите им се вселяват в растителните и животинските видове.

Но нека върнем поглед към днешната дата, когато тази материя е била подложена на стотици изследвания и продължава да претърпява такива. Учените са ставали свидетели на много невероятни случаи, на разкази на хора, били на прага на смъртта, и на какви ли не още чудати събития.

Именно от тях те са стигнали до изводи и отговори на вечния въпрос – има ли живот след смъртта и какво става с вас, когато умрете. В резултат на хипнози и регресия учените успяват да върнат хората толкова назад в спомените им, че те разказват несвързани неща, нехарактерни за тях в момента. Историите им почти винаги включват и собствената им смърт, т.е. медиците успяват да ги върнат в техен предишен живот. Ето какво са научили от тези разкази.

1. Животът ви преминава пред очите ви като на лента

Това може би е най-често срещаното нещо при хората, които се разминават на косъм от смъртта. Мозъкът преминава в режим, в който изключително бърза превърта моментите от живота ви. Това се случва преди душата да се отдели от тялото или съответно преди лекарите да ви спасят. Има и такива случаи, при които хората виждат всичко това, но се събуждат, защото явно часът им все още не е дошъл.

2. Виждате тялото си

Мнозина успяват да видят физическото си тяло, преди душата да го напусне. Всъщност, имате поглед към цялата картина – хората, които се суетят около тялото, лекари, близки, помещението и обстановката. Макар да звучи зловещо, но всъщност в този момент ще се чувствате добре, сякаш сте на мястото си.

3. Светлината

Да, тя се появява, не е само въведен от филмите мит. Хората споделят, че винаги я виждат, и то в далечината, като изход от тунел. Тя малко по малко ги притегля към себе си. При нея те получават усещане за мир, спокойствие и топлина. Светлината се определя като преход към истинския дом на душата – светът на духовете.

4. Виждате починали близки и роднини

Когато отидете при светлината, там ви посрещат вашите близки, които са отишли на това място преди вас. Там се срещате с тях и се чувствате щастливи. И не става дума само за близки хора от сегашния живот, бихте могли да видите и други, от предишни животи, но вие вече ще ги познавате. На това място душите възприемат физическата си форма за създаване на комфорт. Иначе те нямат форма.

Morkadis

5. Ангел пазител

Всеки човек има собствен ангел пазител, който бди над него по време на земния му живота и го посреща в края на пътя. Той ще ви помогне да се почувствате добре и когато го направите, ще настъпи часът за равносметка. Трябва да дадете отчет за начина, по който сте изживели живота си.

6. Поглед към живота

След като ангелът ви ви е посрещнал, е време заедно да прегледате отделни епизоди от живота ви. Ще има от всичко – възхищение, срам, дискомфорт, успехи и неуспехи. Никой няма да ви съди за изборите, които сте направили, защото те вече са минало. Това е време, в което да анализирате и да си вземете поука. Време, в което ще осъзнаете кое трябва да промените, за да бъдете по-добра душа. Когато целият процес приключи, ще се разберете с пазителят си кога и как да се върнете на Земята, за да промените негативните неща в себе си.

7. Няма да искате да се върнете

Ще се почувствате толкова щастливи, че няма да искате да се връщате на Земята. Ще бъдете защитени, ще се усещате, че сте у дома. В един момент обаче ще се наложи душата ви да се прероди.

Реални разказни от хора за прераждането

1. Артър Флауърдю

Възрастен мъж от Англия с удивителна история. Още когато бил на 12 години, в съзнанието на младото тогава момче изниквали необясними картини – голяма постройка, нещо като град, пустиня, храм, изсечен в скала. Той не разбирал какво става, какви са тези неща и защо ги вижда. С течение на годините образите ставали все по-ясни – виждал улици, сгради, тесен каньон, войници.

След години, мъжът гледал телевизия и случайно видял документален филм за град Петра в Йордания. Познал всяко кътче от мястото, което дотогава не било известно на никого. След като разказите му станали обществено достояние, властите в Йордания му предложили да замине за града с екип, който да заснеме пребиваването му там. Така и станало, а по време на визитата му Артър посочвал точното местоположение на древни постройки там, знаел исторически факти и детайли, намерил все още неразкрити тогава разкопки от града.

2. Камалджит Коур

Малко момиченце от Индия. Когато веднъж Камалджит била на панаир с баща си, тя изненадващо поискала от него да я заведе в някакво село, далеч от тяхното местоположение. Отначало бащата не се съгласил, но след като момичето казало, че там е нейният дом, но един ден, докато с нейна съученичка са карали колела, ги е блъснал автобус. Момичето казало, че приятелката ѝ е починала веднага, а тя е била откарана в лечебница, в която обаче не са успели да я излекуват.

След като двамата отишли в селото, момиченцето разпознало мястото, където ги е блъснал автобусът, както и собствената си къща. Бащата се притеснил и разпитал съседи дали там живее семейство, загубило дъщеря си, и хората потвърдили, че Ришма, както се казвала, загинала на 16 години, докато я карали от лечебницата към дома ѝ.

След като Камалджит накарала баща си да почукат на вратата и да влязат в къщата, тя видяла своите роднини и ги назовала по имена. Посочила още всички стаи в къщата, включително и своята. Поискала учебниците си, кафявия си костюм, сребърните си гривни и панделки. Роднините потвърдили, че всичко е принадлежало на Ришма. Впоследствие бащата трудно убедил момичето да си тръгнат, но в крайна сметка успял.

При съпоставяне на фактите, се получило следното. Кималджит се появила на бял свят 10 месеца след смъртта на Ришма. Все още била малка, за да ходи на училище, но често опитвала сама да чете. Помнила всички имена на съучениците на Ришма и обичала кафявите дрехи. Станало ясно, че преди смъртта си Ришма получила нов кафяв костюм, който обаче така нямала възможност да облече.

Как да разберете дали това е първият живот на душата ви на Земята

Тези признаци ще го покажат:

Фобии – ако се страхувате от нещо без конкретна причина. Например, ако не можете да плувате и ви е страх да се научите, но не сте преживели травма или фатална случка, значи сте имали такова преживяване в предишен живот. Ако душата се бои от нещо и за това няма обяснение, значи тя носи този страх от преди;

Мъдрост – сигурно сте виждали човек, който въпреки крехката си възраст е много интелигентен, начетен и мъдър. Той знае толкова много, сякаш е преживял всички онези неща, за които ви говори. Е, в предишния си живот може би е…;

Сънища – ако често сънувате едно и също, вероятно сте преживели тези моменти и сега душата просто връща спомените като на лента;

Емпатия – ако съпреживявате чуждата болка като своя, ако се чувствате страшно уязвими и емоционални около разкази за нещастието на околните, то това е знак, че душата ви се е прераждала много пъти, през които е натрупала толкова много емоции и чувства;

Отцепване – от колектива. Ако винаги имате своя позиция, ако не сте съгласни с обществото, с някои принципи и гледни точки, ако изпитвате специално отношение, изразяващо се в милосърдие и всеотдайност не само към хора, но и към животни и растения, душата ви носи усещане от минал живот и отказва да се примири с това, което според нея не е правилно.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Белезите могат да подсказват за минало прераждане

Петър Дънов за кармата за прераждането

6 признака показващи прераждането на душата

Акашовите записи пазят информация за всички наши прераждания

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.