Пречистване на дома с морска сол

pixabay.com

В ритуалите солта обикновено символизира стихията на земята, като тя има много силна енергийна структура, която е способна като гъба да попива негативното влияние.

Има много ритуали, в които солта може да се използва, включително и за пречистване на дома ви. Като цяло се смята, че натуралните природни компоненти имат доста силно и мощно влияние върху нашето биополе.

Пречистване на дома с морска сол

За да почистите дома си от цялото, натрупало се през годината негативно влияние, трябва, първо, да ушиете специални малки чувалчета от естествени материи. Те задължително трябва да са направени от бял плат, като този цвят символизира чистотата и новото начало, затова той винаги се използва в подобни ритуали за пречистване. След това следва да напълните тези малки чувалчета със сол и да ги сложите във всички ъгли на дома ви.

Този ритуал за пречистване на дома с морска сол е особено актуален, ако сте започнали да се карате доста със семейството ви, както и ако често идват непознати хора в дома ви.

След известно време ще забележите, че солта е потъмняла, като това е знак за това, че тя е попила в себе си цялата негативна енергия и следва да я смените с нова. Можете да смесите солта и с различните билки като градински чай, розмарин, тамян.

Друг вариант за пречистване на дома ви със сол е следният. Преди да започнете да чистите, сипете малко сол във всеки ъгъл на дома ви. Така тя отново ще събере в себе си цялата негативна енергия, а след това вие просто ще я изхвърлите при чистенето. За да се постигне още по-силен ефект, можете да добавите към солта и малко черен пипер, като след това процедурата е същата.

Ако пък работите на свободна практика от дома ви и често идват непознати хора в дома ви, тогава е твърде вероятно да усещате силно информационно претоварване. Това, от своя, страна може да окаже негативен ефект на здравето ви, като в този случай отново ще ви помогне солта.

Сложете я в малко чувалче под главата ви и по-точно под матрака. След време ще видите, че тя е потъмняла, като така е събрала цялата тази негативна енергетика около вас.

Солта има много мощна енергия, като така може да ви помогне да се пречистите както духовно, така и на енергийно ниво. Далеч невинаги лошата енергия се дължи на уроки и подобни чужди намеси в живота ни, като често дори и самите ние с негативните си мисли можем да предизвикаме това.

Именно затова е добре понякога да почиствате дома си с помощта на морска сол, хармонизирайки така неговата енергетика и аура.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Направете си домашен талисман с червен конец

Оставете чаша вода със сол и оцет в дома си и вижте какви невероятни промени ще има само за 24 часа!

Хризантемата е талисман за дома, който привлича щастието

Почистване на отрицателната енергия в дома. 6 лесни начина

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.