Пристрастените към мобилните телефони със своя пешеходна алея

1

След Чунцин в Китай и Вашингтон в САЩ, сега и Антверп в Белгия има своя алея, специално за пешеходци, вглъбили се в своите телефони, пише Bored Panda.

Местна технологична компания открила, че много хора пишат на телефоните си докато ходят, без да обръщат внимание на околните. В резултат на това, те се сблъскват един с друг и изпускат телефоните си. Равносметката е счупени екрани и бутони, а в най-лошия случай – покупка на ново мобилно устройство.

Предназначението на алеята е да се предотврати повредата на телефони. Но със сигурност идеята ще ни накара и да се замислим как технологиите са изместили на заден план общуването лице в лице.

2

3

4

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

КАК ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ РАДИАЦИЯТА НА МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donete] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.