Как да се предпазим от радиацията на мобилните телефони

телефонДебатът за безопасността на клетъчните телефони особено що се отнася до здравето на мозъка далеч не е приключил. Изследователите на рака, неврофизиците и другите учени продължават да документират биологичното въздействие на радиацията от клетъчните безжични телефони, докато комуникационните гиганти и говорителите на клетъчната индустрия продължават да настояват, че мобилните телефони са безопасни.

Обаче нарастващите по обем публикувани данни показват друго и като най-малка мярка изтъкват нуждата от провеждането на дългосрочни и обективни изследвания за безопасността на клетъчните телефони, без които съвременният човек вече изглежда не може да живее.


Изследване ин виво от 2012 г, публикувано в списанието Journal of Neuro-Oncology показва че радиацията от мобилните телефони може да увреди ДНК и да промени гените в мозъчните клетки. Друго клинично изследване от 2012 г, публикувано в списанието International Journal of Basic and Applied Sciences показва че продължителната употреба на мобилен телефон се свързва с клетъчното увреждане на ДНК и с хромозомна нестабилност, водещи до повишен риск от рак, генетични дефекти и други подобни проблеми.

Тези тревожни резултати от изследванияте се основават на все повечето изследвания  показващи, че продължителното излагане на радиацията на мобилните телефони представлява значителен риск за здравето на мозъка и клетките и за цялостното ни добро физическо и умствено състояние.

Потенциални опасности

Какво прави радиацията от мобилните телефони потенциално толкова опасна? Когато радиацията проникне в тялото, тя може да причини анормални изменения в клетките, както бе демонстрирано в споменатите по-горе научни изследвания. Безжичното излъчване на радиация прониква през черепа. Изследванията показват, че радиацията влияе на кръвотока, на температурата и на метаболизма на глюкозата в мозъка и отслабва кръвно-мозъчната бариера, която предпазва от навлизането на вредни външни въздействия, вещества и т.н. Обективните научни изследвания, проведени извън маркетинговата сфера на мобилната индустрия показват, че постоянната радиация от употребата на мобилните телефони представлява значителна заплаха за здравето – и изисква по-строги стандарти за безопасност и по-добро здравно обучение на хората.
Предпазвайте клетките си от мобилния си телефон Можете да спомогнете за предпазването на клетките от увреждането и мутациите, причинявани от радиацията с богата на антиоксиданти храна и с вземането на хранителни добавки. Мощни защитни хранителни вещества са:

Витамините C, A, E, D3

Липоева киселина

Селен

Глутатион

Модифициран цитрусов пектин: Безопасно премахва радиоактивните частици и тежките метали, бори се с възпалението и блокира анормалния растеж на клетките.

Бета-1,3 глюкани (в лечебните гъби)

Морски зърнастец

Хонокиол (екстракт от кора на дървото магнолия)

Лечебните гъби, най-вече рейши и кордицепс, предпазват тъканите от свързаните с радиацията аноксия (лишаване от кислород), оксидативен стрес и възпаление, като в същото време детоксикират тялото. В интегративните лечения на онкологичните заболявания, лечебните гъби се използват за предпазване на тъканите от увреждането от лъчевата терапия.

Стратегии като антиоксидантна защита, подобрено кръвообръщение, хидратация, и хелация на тежките метали могат да са много полезни. Намалете излагането си на радиацията на мобилните телефони като използвате функцията високоговорител или слушалки. Тъй като нивата на безжичната радиация се очаква да се повишат с напредването на технологиите и с още по-широкото им разпространение, вземането на предпазни мерки е наистина мъдро решение.

инфо: http://zdravivsekiden.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.