Психологически трик за по-голяма убедителност

Не е тайна, че ловките манипулатори си служат с психологически трикове, за да окажат по-голямо въздействие върху околните. Има хора, които не просто са харизматични, а винаги получават онова, което искат. И това не е случайно. Вероятно владеят изкуството на манипулирането и са отлични психолози.

Понякога обаче е достатъчен съвсем простичък трик, който да ни помогне да окажем влияние върху околните.

Знаете ли например, че силата на убеждението е значително по-мощна, ако думите са съпроводени с докосване. Когато говорите с някого, опитайте да го потупате леко по рамото или да докоснете ръката му. Ще се уверите, че по този начин ще постигнете много по-голямо въздействие върху него и ще бъдете много по-убедителни. А ако добавите и поглед право в очите, то събеседникът ви може да повярва на почти всичко, което му кажете.

По този начин не само предразполагате човека срещу вас да ви изслуша, но също така го привличате на своя страна и печелите по-лесно доверието му.

източник: obekti.bg

Вижте още:

Как да се предпазим от чуждата отрицателна енергия

12 неща, които емоционално силните хора НЕ правят

Пет доказани начина да се харесате с езика на тялото

Без думи – ето как да четете мислите на другите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.