Пълнолуние на 19 ноември с частично лунно затъмнение

pixabay.com

В петък, 19 ноември имаме пълнолуние (10:59 ч), придружено с частично затъмнение на Луната на 27°15′ Телец в 09.05 GMT, което в съчетание със слънчевото затъмнение на 4 декември, ще произведе ефектите си до лунното затъмнение на 15 май 2022.

Пикът на затъмнението ще бъде в 11:05 часа местно време и ще бъде видимо от Северна и Южна Америка, Северен Атлантик и Арктика, Североизточна Европа, Югоизточна Азия и Тихия океан. Забележителното при това затъмнение е неговата много голяма продължителност! Продължителността на затъмнението от полусянката на Земята ще бъде 6 часа 02 минути, а от сянката – 3 часа и 28 минути. Държавите, които се очаква да бъдат най-силно засегнати от енергията му, са Ирландия, Австрия, Полша, Иран, Турция и Грузия, докато напрежение ще възникне в Егейско море, Кипър и Кавказ.

Пълнолунието в знака на Телец засилва нуждата ни от сигурност и стабилност. И тъй като Телецът е чисто материалистичен знак, сигурността и стабилността засягат основно материалните ни придобивки.

Затъмненията по оста на фиксираните знаци винаги са тежки и трудни, защото засягат части от живота ни, нашето съществуване, нашата котва и нашето заземяване. Настоящото частично лунно затъмнение по оста Телец-Скорпион, първото от общо седемте, които предстоят до октомври 2023 г., се очаква да доведе до широко разпространена дестабилизация по въпроси от материално естество, като нашите материални блага, доходи, спестявания и нашите недвижими имоти (Телец), но също и нашите емоции и емоционални взаимоотношения (Скорпион).

Затъмненията в зодиакалните земни знаци обикновено предвещават недостиг на пшеница, царевица и много селскостопански продукти, главно поради съпътстващата ги суша. Но освен проблемите в селскостопанското производство, тъй като те управляват земята и недрата, мащабните тектонски движения се ускоряват в пъти и нанасят значителни щети на инфраструктурата.

Тъй като в тази тема Луната се противопоставя на Марс (борба за ресурси), Плутон (реорганизация на силите въз основа на енергийните нужди) и квадратира със Сатурн (икономически ограничения), не е изключено да избухне конфликт в големи размери за различните форми на енергия, между най-мощните мултинационални компании на планетата, които ги произвеждат, и страните, които зависят от енергията, за да продължат да функционират.

Пълнолунието/Лунното затъмнение се провежда в 3-ти декан на Телец, който е управляван от Сатурн, строгият владетел на времето и кармата. Третият декан на Телец, като се активира, се свързва с остри заболявания, народни въстания, конфронтации, кавги и всякакви лоши неща!

Периодът от две години, който следва след затъмнения по оста Телец-Скорпион, ще бъде период на трансформация, която ще дойде чрез болезнени процеси за човечеството, тъй като се предвижда те да се родят чрез насилствени конфликти. Затъмненията, които ще последват, ще донесат много по-интензивни конфликти, но и разкрития за скандали и злоупотреби, които ще помогнат за демонтиране на настоящата политическа система и обезглавяване на „личности“, които все още са невредими повсеместно.

Уран в 4 дом на хороскопа на пълнолунието буди притеснения, защото показва сериозни проблеми и възможни мащабни бедствия, както и експлозии в обществени сгради. Под негово влияние в опозиция с Марс ще навреди на демократичните права, ще възникнат трудности и ще дойдат сътресения, с които няма да е лесно да се справим. Очакват се проблеми и напрежение с правата за добив, ще възникне напрежение поради повишеното данъчно облагане на земята и жилищата. Това е неблагоприятна позиция за правителствата, която може да доведе до внезапни падания на правителства и проблеми на държавните служители, с разкрития на скандали, предимно от икономически характер.

Третата квадратура Уран-Сатурн от поредицата, която се доближава до максималната си мощност на 24.12., с ретрограден Уран, аспект, който ще донесе икономически сътресения, безработица, инфлация, бедност, трудности и следователно напрежение, демонстрации, протести и екстремизъм. Този аспект ще продължи да ни занимава и през 2022 г., докато не ни отведе всички по пътя, в борбата за освобождение от несправедливото отношение на управляващите, тиранията и робството.

Ноемврийското Пълнолуние образува съвпад с неподвижната звезда Алгол в съзвездието Персей, активиран, както при сегашното затъмнение, той дава събития, които засягат големи тълпи и е свързан със силни и екстремни метеорологични или други природни явления, които представляват заплаха за големи маси от хора.

Квадратурата на Пълнолунието с Юпитер ще внесе малко оптимизъм и ентусиазъм. Въпреки това, поради интензивното участие на нашите емоции, може да имаме емоционални изблици и импулсивност, които ще ни доведат до небрежност, безотговорност и до преувеличение. Нашата прекомерна самоувереност, сляпо доверие, алчност и неморалност ще бъдат отговорни за фрустрациите и загубите, които може да преживеем. В предстоящите дни вероятно ще имаме много емоционални възходи и падения, нещо, което не прави контактите ни и комуникацията ни лесни.

По време на пълнолунието не трябва да се подлагате на операция, освен ако не е строго необходимо. Пълнолунието от ноември 2021 г. също не благоприятства радикалните промени.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.