Пътуване във времето – реалност до няколко десетилетия

време

Пътуване във времето е най-амбициозният подвиг на инженерната мисъл

Пътуване във времето ще стане абсолютна реалност при това в рамките само на следващите няколко десетилетия. Едни от най-изтъкнатите специалисти в областта на физиката от университета в Глазгоу и Императорския колеж в Лондон са направили изявление, в което се казва, че много от нещата, немислими до момента за човечеството, ще станат реалност в рамките на следващите десетилетия.

До края на този век хората вече ще могат да пътуват във времето, да се телепортират и да носят плащове-невидимки. Според изследването на британските учени, до 2080 година хората ще могат да се телепортират и това ще бъде съвсем нормална част от ежедневието им. Колин Стюърт, който е автор на популярната творба „Големите въпроси в науката“, пък е убеден, че до 2100 година пътуването във времето ще е напълно възможно.


Единственото условие е това да се случва само напред във времето. До края на този век или след по-малко от 85 години, пътуването напред във времето ще бъде възможно и хората ще могат да виждат бъдещето си. Стюърт изтъква, че пътуване в бъдещето вече се е случвало, макар и в съвсем мъничък мащаб. Това е било постигнато от космонавта Сергей Крикальов, успял да изпревари времето с 0,02 секунди.

И макар да не звучи особено впечатляващо, това само показва, че след няколко десетилетия хората ще могат да пътуват със седмици напред в бъдещето си. Доктор Жакилин Ромеро от Института по физика и астрономия към Университета в Глазгоу също смята, че както пътуването във времето, така и телепортацията, са съвсем реални достижения на науката. И ще се случат в близките десетилетия.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ – ПЪТЕШЕСТВЕНИЦИ ВЪВ ВРЕМЕТО? (ВИДЕО)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.