Развийте интуицията си в 3 лесни стъпки

телепатия

Гласът на интуицията често е тих. Той говори от душата, от сърцето, от най-дълбоките части на нашето по-висше „аз” и ни приканва да се вслушаме в него. Интуицията е като мускул – колкото повече я тренирате и й се доверявате, толкова по-лесно ще започнете да разпознавате нейните послания и начинът й на общуване с вас.

Всеки ден, през главите ни минават множество мисли, но често най-силните от тях са плод на нашето его. Егото е гласът, който се грижи за нашето оцеляване и ни помага да открием своя път в материалния свят. Той разчита особено на нашите сетива – зрение, слух, осезание, вкус.

Интуицията ни обаче, функционира на подсъзнателно ниво. Нейният глас е тих – по-скоро усещаме, отколкото чуваме  посланията й. Колкото по-добре познаваме себе си, толкова по-лесно ни е да получим и да се потопим в тези послания. Постигайки хармония с интуицията си, ние ще можем по-добре да разбираме ситуациите, в които попадаме, околните, а и самите себе си. При нужда, гласът на интуицията може да ни насочи към нашето призвание.

Чувайки този глас, ние се чувстваме спокойни, обичани и сигурни – като че ли той отключва някакво дълбоко скрито вътрешно познание. Ето и няколко лесни стъпки, които ще ви помогнат да постигнете хармония с интуицията си.

1. Медитация

Когато стоите тихи и неподвижни, ще ви бъде най-лесно да се докоснете до интуитивната си същност. Едва щом накараме гласът на егото да замлъкне, можем да чуем този на интуицията.

2. Творчески труд

Също като медитацията, особено ефективен начин за общуване с интуицията е креативният труд, особено ако се занимавате с нещо приятно. Когато изпитваме щастие и се слеем с мига, душата ни става по-силна и по-лесно възприема посланията на интуицията.

3. Водене на дневник

Когато се потопите в сърцето и душата си, започвате да откривате послания, да виждате тенденции и да разбирате нови неща за себе си. Чрез този процес, ще опознаете по-добре гласовете на егото и интуицията си. Освен това, записвайки сънищата си, можете да разкриете някои от дълбоко пазените тайни на своето подсъзнание.

Практиката е най-добрият начин да опознаете и развиете гласа на своята интуиция. Колкото повече му се доверявате, вярвате в него и го търсите, толкова по-силен ще става той.

Танааз Чуб, интуитивен астролог и създател на Forever Conscious, за IHeartIntelligence.com

инфо: manager.bg

Вижте още:

Кога интуицията ни говори?

Интуицията и измамата не вървят ръка за ръка

Интуицията – това винаги е първата мисъл!

Интуицията или нещото, което витае във въздуха

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.