Родените в космоса хора, вече няма да са точно хора

 

Първата стъпка към човешката колонизация на Вселената е доста ясна: трябва да разберем как да накараме хората да стигнат до Марс и отвъд него.

Но еволюционният биолог Скот Соломон не е много загрижен за това как хората планират да изследват Вселената. Вместо това той е насочил вниманието си към това, което може да се случи с нашия вид, след като се установи в домове извън нашия свят.

Неговото изненадващо заключение: бъдещите човешки колонисти може и да не са хора.

„В крайна сметка“, казва той наскоро пред Business Insider, „хората, живеещи в космоса, могат да се развият, за да бъдат достатъчно различни от хората живеещи на Земята, за да ги считаме за различни видове.“

Соломон смята, че животът в космоса може да доведе до редица еволюционни промени в човешката раса.

От една страна, ниската гравитационна среда на космоса намалява костната плътност, което може да увеличи риска майката да си счупи таза по време на естествено раждане.

Това може да направи цезаровото сечение норма за космическите раждания, което Соломон смята, че може да „доведе до появата на потомство с по-големи глави, защото те вече не биха били ограничени от размера на родовия канал.“

Размерът на главата не е единствената еволюционна промяна, която Соломон прогнозира за родените в космоса поколения хора.
„Можем да развием нови типове пигменти на кожата, като меланина, който предпазва кожата ни от ултравиолетова слънчева светлина на Земята се промени”, казва той.

„Това може да означава, че бъдещите поколения, живеещи извън Земята, ще се развият и най-вероятно ще имат различни цветове на кожата“.

инфо: megavselena.bg

Вижте още:

Вдишването на лунен прах води до опасни промени в ДНК

Различен ли е вкусът на храната в Космоса?

НАСА: Космосът променя човешкото ДНК по странни начини

За удивителни усещания в Космоса разказват космонавтите

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.