Само след една безсънна нощ се появяват симптоми на шизофрения

обсебванеАко човек не е спал една нощ,  у него може да се появят симптомите на шизофрения, твърдят учени от университета в Бон и Кралския колеж на Лондон. По този начин се снижава  концентрацията, появява се  психоза. Човек започва да страда от странни мисли и неправилно възприема реалността.

Това е доказано от експеримент с 24 здрави доброволци на възраст 18-40 години, съобщава Meddaily. Първоначално хората спят нормално в лаборатория. Около седмица по-късно им се ​​организира една безсънна нощ. На следващата сутрин след  безсънната нощ, доброволците били помолени да говорят за своите чувства и мисли.


Като цяло може да се каже, че след една безсънна нощ се нарушава важна функция на мозъка – филтриране на информацията.

Освен това  участниците в проучването   имали повишена чувствителност към светлина, цвят и яркост. У тях се  променяло възприятието за време и аромати. Обикновено това се получава при развитието на психически разстройства, включително и шизофрения.

инфо: http://analizator.eu/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. ХРИСТОВА 10 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.