Световноизвестните мистерии, които бяха разкрити

анастасия

Принцеса Анастасия

Смъртта на Ричард III

Този британски владетел е живял от 1452 до 1485, но е управлявал само две години. Той е и последният крал, загинал на бойното поле. Присъства по различни начини в английската литература и изкуство, но мястото на смъртта му винаги е било мистерия. Преди две години обаче археолози откриха останки под паркинг в Лестър. Доказано бе, че са именно на крал Ричард и че той е загинал от множество удари по главата.

Бермудският триъгълник

Още от дните на Христофор Колумб Бермудският триъгълник се смята за опасно място. Там компасите започвали да се държат странно, а плавателните съдове изчезвали безследно. През години са се появявали множество теории, най-популярните, сред които – че са замесени извънземни и че правителствата правят нерегламентирани ядрени експерименти. Последните проучвания обаче показват, че инцидентите в Бермудският триъгълник не са повече като брой, отколкото на други места в открито море и че подобни проблеми с компасите се случват не само там.


Принцеса Анастасия

Историята на кралското семейство Романови (на снимката) е и трагична, и мистериозна. След екзекуцията им на 16 срещу 17 юни 1918 г., останките на всички членове са открити … освен на принцеса Анастасия Николаевна. Съществуват хиляди спекулации за това какво би могло да се е случило с нея. Според една от тях Анастасия дори е дошла да живее в България. През 1991 г. на лобното място на Романови бяха открити нови останки. Тогавашните технологии не позволиха тяхното обстойно изследване. През 2008 г. обаче те бяха разгледани с най-модерните технически средства и бе доказано, че са именно на Анастасия. Така принцесата най-сетне намери покой.

Амелия Еърхарт

През 30-те години на миналия век Амелия Еърхарт е била смятана за най-амбициозния и успешен пилот. През 1936 г. обаче изчезва безследно след един последен сигнал по радиото. Говорело се е, че е била заловена от японците, че американското правителство я е скрило или че живее на самотен остров. Съвсем наскоро обаче – през октомври 2014 г. – чрез модерни технологии бяха открити стари самолетни останки близо до мястото, където се смята, че е изчезнала. През 1940 г. точно на същото място са били намерени човешки останки с неизяснен произход.

инфо: curious.actualno.com

Вижте още: 

10 ВЪЛНУВАЩИ СВЕТОВНИ МИСТЕРИИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.