Селцето, което Хитлер унищожи, за да скрие срамната си тайна

Изображение: pochivkablitz.bg

На около стотина километра северозападно от Виена се намира малко селце, наречено Дьолерсхайм. Преди 80 години това австрийско село е било заличено от картата от един германски диктатор с пословични малки мустачки, в опит да потуши слуховете за произхода на семейството си.

Точно в Дьолерсхайм през 1873 година жена на име Мария Шиклгрубер ражда извънбрачно дете. Това дете е Алоис Шиклгрубер – бащата на Адолф Хитлер.

Самоличността на мъжа, който направил бебе на 42-годишната неомъжена слугиня, не била посочена в кръщелното свидетелство, издадено от местната църква.

По-късно, когато Алоис бил на 5, майка му се омъжила за Йохан Георг Хайдлер и Алоис взел неговото фамилно име. По незнайни причини в австрийските регистри Алоис е записан с фамилията Хитлер.

Изображение: pochivkablitz.bg

От момента, в който Хитлер излиза на световната политическа сцена, историците се опитват да разкрият мистерията около произхода му. Това е важен въпрос, тъй като самият Хитлер твърдял, че е от чист арийски произход.

Сред няколкото мъже, които са сочени за биологични бащи на Алоис, историкът Вернер Масер изтъква Йохан Непомък Хайдлер – брат на Йохан Георг Хайдлер, който е отгледал Хитлер и му завещал немалка част от спестяванията си.

Според Масер, Непомък бил женен фермер, който имал извънбрачна афера, а след това уредил неженения си брат Георг да се ожени за Мария. Така Непомък щял да участва в отглеждането на сина си Алоис без да разстройва съпругата си.

Друга недоказана теория твърди, че бащата на Алоис е евреин на име Леополд Франкенбергер. Неговото семейство наело Мария като готвачка в дома им в Грац.

Тази теория се отхвърля от историците, защото по времето, когато Мария забременяла, в Грац нямало евреи.

Точно тези слухове, обаче, хвърляли Хитлер в истерична ярост.

„Хората трябва да знаят кой съм. Трябва да знаят откъде идвам“, казвал той.

През 1931 година Хитлер наредил на СС да проучат слуховете, свързани с предците му, и не намерил никакви доказателства, че сред тях има евреи. След това поръчал на специалист по изготвянето на родословни дървета да изготви голяма илюстрована схема, показваща произхода му, която той публикувал в книгата „Родословието на фюрера“ (“Die Ahnentafel des Fuehrers”) през 1937 година.

В нея пише, че Хитлер има безупречно арийско потекло.

Morkadis

Изображение: pochivkablitz.bg

Това не му било достатъчно, обаче, и той решил – поне така се твърди, да унищожи цялото село Дьолерсхайм, където невярващите продължавали да ходят и да ровят.

Скоро след нахлуването в Австрия Фюрерът наредил Дьолерсхайм, заедно с още няколко съседни села, да бъдат евакуирани, за да може там да бъде разположен голям военен тренировъчен лагер. Над 2000 местни жители били насила изселени, а къщите им били бомбардирани по време на учения.

След края на Втората световна война тренировъчният лагер бил превзет от Червената армия и остава затворена зона и до ден-днешен. В наши дни той е под управлението на австрийските въоръжени сили.

От 1981 година главният площад, руините на енорийската църква „Свети Петър и Павел“ и заобикалящите я гробища са отворени за посетители.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Какво са търсили окултистите на Хитлер в Адигея?

Кои известни личности и компании работиха с Хитлер и спечелиха от това

Тайна, пазена от десетилетия – Ангела Меркел е дъщеря на Хитлер?

Секретни карти на Хитлер разкриват държава под земята

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. Sergey Kamenov 4 години ago
  2. Анонимен 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.