Откриха стотици фосили на динозавърски яйца


d1

Изследователи са открили голям брой вкаменени яйца на динозаври в североизточната част на Испания.

Яйцата са намерени в Кол де Нагро, намиращ се в испанската провинция Леида. Тук са открити най-много гнезда на динозаври. Това може би е било най-голямото място за гнездене в Европа. Предполага се, че по време на късната Креда този район е бил покрит с блата.

„Досега не сме намирали толкова много гнезда, разположени в една област“, казва палеонтологът Алберт Гарсия. „Освен това тук открихме различни яйца, което означава, че разнообразни видове динозаври са гнездели близо едни до други.“

Изследователите от североизточна Испания  са открили четири нови вида яйца, които срещат за първи път в този район. Фосилите вероятно са останали от Зевроподи и са на възраст милиони години.

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

2 коментара
  1. nerealen 11 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.