Силно земетресение разлюля Гърция

земетресение

Земетресение с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер разлюля Гърция. Европейският сеизмологичен център промени магнитуда на труса, след като по-рано съобщи, че е 5,6 по Рихтер.

Земният трус е усетен в 8,10 ч. тази сутрин и с епицентър на 25 км западно от Лефкада, на 95 км югоизточно от Керкира и на 279 км южно от столицата на Албания – Тирана.

Трусът е с дълбочина 10 км, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Засега няма данни за пострадали или материални щети.

Граждани, които се намират на около 30 км от епицентъра съобщават, че са усетили много силно труса. Усетили са го хоризонтално и за доста дълго време. Земетресението е усетено в Атина като доста продължително.

инфо: БГНЕС

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.