Снимките говорят за психичното ни здраве

%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%bc%d0%ba%d0%b0

Снимките, публикувани в социалните мрежи, предоставят изобилни данни за психичното здраве на техните автори. Това, което качваме в Инстаграм, е извор на информация за нашата личност. До този извод стига изследване, реализирано от Андрю Рийс и Кристофър Данфорт от университета „Харвард“.

Според тях хората, които страдат от депресия, са по-склонни да публикуват портрети, но не какви да е, а единствено на собственото си лице. Учените класифицират тези произведения като „едно тъжно селфи“. Според тях фотосите, съдържащи само един портрет, разкриват слаба социална активност на този, който стои зад обектива.

Хората, които не страдат от депресия, също публикуват снимки с лица, но на повече от един човек.

Авторите на изследването твърдят, че снимките на индивидите в депресивно състояние често са доминирани от тъмни нюанси на синьо, черно и зелено. Изглежда тези персони предпочитат и да използват филтър, който преработва снимката в черно-бяла. Обратно на това хората с позитивна нагласа са по-склонни да използват филтъра Валенсия (с жълт оттенък).

Учените стигат до тези заключения чрез анализирането на хиляди снимки, взети от различни профили в Инстаграм. Измежду авторите им избират 600 души, за които предполагат, че страдат от депресия. Подлагат ги на психологически тест и той потвърждава това състояние при повече от 60%!

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

ЗАЩО МРАЗИМ ДА ГЛЕДАМЕ СНИМКИ НА САМИТЕ СЕБЕ СИ?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.