Спечелете всеки спор с тези психологически трикове

скандал

Хората, които казват, че споровете са ирационални, са напълно прави. Проучванията са доказали, че когато участваме в конфликт, се задейства импулсивната част от мозъка ни. Затова, за да спечелим всеки спор, ни е необходима здравомислеща стратегия.

Доказани са няколко различни метода, чрез които можем успешно да се наложим над противника.

Емоционалният метод

Накарайте човека, с когото спорите, да ви съчувства. Ако сред аргументите си прибавите и лична трагична история, ще излезете победители от спора. Този трик обаче успява само с хората, които лесно изпитват състрадание към обидени и несправедливо ощетени хора.

Логичният метод

Спорете, само като се опирате на твърдо установени факти. Ако използвате аргументи, изграждащи хипотетична версия, никога няма да спечелите спора, защото е по-лесно да се довериш на реалността, отколкото на фантастична представа, която не е доказана.

Квалифицираният метод

Участвайте в спорове, само ако сте квалифициран по темата. Фактът, че притежавате диплома за завършено образование по литература или работите в тази сфера например, ще даде по-голямо правдоподобност на думите ви.

Методът на Сократ

Методът на Сократ се основава на задаването на провокиращи въпроси, които могат да извадят противника ви от емоционално равновесие. Човекът, който не владее гнева си, не се аргументира добре. Въпроси от този род са Защо си толкова разстроен?

Методът на Шопенхауер

Пренасочвайте спора към всеизвестни факти, които няма как да бъдат отречени. Така например, ако защитавате тезата, че глобалното затопляне е съществуваща заплаха, попитайте противника си – Не е ли вярно, че сега автомобилите по пътищата са повече отколкото са били през 50-те.

инфо: ezine.bg

Вижте още:

11 ТРИКА, С КОИТО ДА НАКАРАТЕ ХОРАТА ДА ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.