Според разсекретени данни междузвезден обект се взривил над Земята през 2014 г.

Огнено кълбо, прелетяло в небето над Папуа Нова Гвинея през 2014 г., всъщност е било бързо движещ се обект от друга звездна система. Това се потвърждава от бележка на Космическото командване на САЩ (USSC), пише Vice.

Обектът – малък метеорит с диаметър само 0,5 метра, е навлязъл в земната атмосфера на 8 януари 2014 г. след пътешествие през Космоса с над 210 000 км/ч. Тази скорост далеч надвишава средната скорост на подобни обекти в Слънчевата система, според изследване от 2019 г., публикувано в базата данни за препринт arXiv.

В това изследване се твърди, че скоростта на малкия метеорит, както и траекторията на неговата орбита, доказват с 99 процента сигурност, че обектът произхожда далеч отвъд нашата Слънчева система.

Но въпреки тази увереност статията на изследователите никога не е била рецензирана или публикувана в научно списание, тъй като някои от данните, необходими за проверка на техните изчисления, се считали за засекретени.

Сега специалистите на USSC официално потвърждават констатациите на екипа учени. В тяхната бележка се казва, че анализът на огненото кълбо от 2019 г. е „достатъчно точен, за да потвърди междузвездна траектория“.

Това потвърждение със задна дата прави метеорита от 2014 г. първия междузвезден обект, откриван някога в нашата Слънчева система, се казва в меморандума.

Амир Сирадж, астрофизик от Харвардския университет и водещ автор на статията от 2019 г., казва, че все още възнамерява да публикува оригиналното изследване, за да може научната общност да продължи от мястото, където той и колегите му са спрели.

Ученият добавя, че след като метеоритът се е запалил над южната част на Тихия океан, е възможно фрагменти от обекта да са паднали във водата и оттогава да лежат на морското дъно.

Макар че намирането на тези фрагменти от междузвездния обект може да е почти невъзможна задача, Сирадж вече се консултира с експерти относно възможността за организиране на експедиция за издирването им.

източник: actualno.com

Вижте още:

Разсекретени материали: ЦРУ се е бояло повече от извънземни отколкото от атомна война със СССР

Пророчицата Ванга изплува в разсекретени архиви на ЦРУ, редом с данни за НЛО

Разсекретени документи от проекта „Синя книга“

Тайният договор на Айзенхауер с извънземните

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.