Стивън Хокинг е убеден, че извънземните са опасни за нас

стивън

Стивън Хокинг е убеден, че извънземните съществуват. Блестящият учен е сигурен, че има извънземен разум и той е развит не само на други планети, но и в самата вътрешност на някои звезди, а също така се носи и в пространството в Космоса. Ученият подкрепя думите си с логика, която е изследвал в продължение на три години.

Разсъжденията му са съвсем простички – в цялата Вселена съществуват сто милиарда галактики, като във всяка една от тях се съдържат стотици милиони звезди. В това наистина необятно пространство, надали единствено Земята е населена.


„Идеята за наличието на живот извън нашата планета и дори и нашата галактика, е напълно рационална“, категоричен е Стивън Хокинг. Той обаче е притеснен, че тези форми на живот не са приятелски настроени и затова хората не трябва да търсят контакт с тях.

Ученият обяснява притесненията си с факта, че най-вероятно устройството на извънземния живот е еквивалентно на животни с много елементарно устройство – като на формите, които са населявали планетата ни през по-голямата част от историята й.

А контакт с подобни форми на живот може да има разрушителни последствия на хората. Хокинг не изключва възможността някои от тези извънземни цивилизации да са изчерпали ресурсите на собствените си планети и да са в процес на търсене на нови такива, които да колонизират и използват. Затова е по-добре нашата планета да остане извън полезрението им възможно най-дълго.

„Ако те стигнат до Земята, последиците за нас ще са същите като за индианците, когато Колумб е открил Америка“, убеден е ученият.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

СТАРШИ СЪВЕТНИК НА ОБАМА: ДА СИ ПРИЗНАЕМ ЗА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Моника 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.