Страната, където няма данъци и не трябва да връщате кредитите си

Снимка: pochivkablitz.bg

Огромните нефтени запаси позволяват на хората там да живеят действително спокойно

Днес ще ви запознаем с държава, която за много хора все още е непозната. Тя влиза в класацията на седемте най-богати страни в света по ниво на доход на единица от населението и по ниво на живот.

Да, сигурно сте се досетили – става въпрос за Кувейт. Мястото, където бензинът струва по-евтино от водата, заемите са без лихви, а разходите по домакинството се плащат от държавата, а понякога дори ви опращават и кредитие.

Огромните нефтени запаси позволяват на хората там да живеят действително спокойно, там има едва 3, 5 млн. души, от които граждани на страната са 1 милион. Именно сред този златен милион се разпределят доходите от нефт.

Снимка: pochivkablitz.bg

Например, когато сключват брак, младоженците получават от държавата подарък в размер на 250 хиляди долара.

Заплатата на лекаря или учителя е 15 хиляди долара, но трябва да се отбележи, че местните не заемат редови, а само ръководни длъжности.

Гражданите на Кувейт могат да си купят земя почти без пари, а ипотечните кредити са с нулева лихва и най-често те се опрожават след 5-10 години.

Медицината и образованието са безплатни. Ако искате да се учите зад граница, правителството ще ви плати транспорта и ще ви даде стипендия от 2000 долара.

Ако случайно някой се разболее и не може да бъде излекуван в Кувейт, му се изплаща лечението в която и да е страна, а също и разходите на неговите роднини.

Помощта за дете е в размер на 200 долара и се плаща, докато то не навърши 26 години.

Ако жена се разведе, тя получава по 1400 долара на месец, докато не си намери работа, а минималната пенсия е 3000 долара.

През 2007 година правителството е опростило на гражданите кредити в размер на 1 милиард долара.

А понякога просто раздава пари – например в чест на 50-годишнината от обявяване на независимост всички граждани на Кувейт получили по 3500 долара.

Morkadis

Снимка: pochivkablitz.bg

Но това не е всичко. Миналата година всички желаещи са могли да получават безплатно продукти от първа необходимост като ориз, масло или пилета.

В Кувейт, на практика, почти няма данъци и за чужденците. Компаниите, които внасят в страната, плащат 4%, което си е почти минимален данъг.

Но все пак, привилегиите се отнасят за гражданите на Кувейт. 70% от населението в страната е съставено от безправни гастербайтери, които обслужват „златния милион“.

Затова и там да се получи гражданство е почти невъзможно.

Цената на живот в Кувейт е доста по-ниска, отколкото в Катар и ОАЕ. А нивото на заплата за чуждестранните работници е доста по-високо.

За строителството на собствен дом държавата дава кредит до 1 млн. долара, което обикновено стига за къща с всички удобства и пет стаи. Но най-важното – когато цената на нефта на световния пазар се вдига, емирът опрощава всички дългове на хората в страната.

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Сноудън: Ислямска държава е проект на САЩ и Саудитска Арабия

40 любопитни факта за държавата Бурунди

Сийланд – най-малката държава в света с население едва десет души!

Бихте ли станали гражданин на Асгардия – първата държава в Космоса?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Анонимен 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.