Сънищата предсказват агресията

агресияЧовек, сънувал самоубийство през нощта, на следващия ден може да прояви голяма агресивност, предупреждават германски учени. Такива сънища най-често сънуват интровертите, които трудно установяват контакт с околните, съобщи „Лайв сайънс“.

Независими експерти вече са критикували това схващане. Майкъл Шредл, ръководител на лабораторията по проблемите на съня към Централния институт за психично здраве в Германия, е убеден, че това, което се случва насън, често е хипертрофирано отражение на състоянието на човека по време на бодърстване.


Като доказателство ученият привежда данните от анкета сред 433-ма студенти. Доброволците са успели да си спомнят средно 2-3 от своите сънища през седмицата, а на около 19% от анкетираните са се присънили убийства. Мъжете са имали повече агресивни сънища от жените.

Германският учен е бил най-удивен от връзката между подобни сънища с агресивността на следващия ден и с това доколко затворен е човекът. Очевидно интровертите често прикриват агресията си, която проявяват по време на сън.

За щастие сънища с убийства не са толкова често срещани – в 3,8% от случаите при мъжете и в 0,6% от случаите при жените.

инфо: snews.bg

Вижте още: 

ЗНАЧЕНИЕТО НА ЦВЕТОВЕТЕ И ЧИСЛАТА В СЪНЯ СПОРЕД ФРОЙД

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.