Тазгодишният юли е бил най-горещият месец на Земята

Температурите през юли тази
година са били най-високите, регистрирани някога в световен мащаб. Това съобщи американската администрация за океански и атмосферни условия, цитирана от Франс прес.

Междувременно, сателитни данни показват, че полярният лед се е свил до рекордно ниски нива. Според учените, средната глобална температура за месеца е била с почти един градус по Целзий над средната за ХХ век от 15,8 градуса. 9 от 10-те най-горещи месеци юли са били след 2005-а, като последните пет години са и петте най-горещи, показват данните на Националната администрация за океански и атмосферни условия на САЩ.

Откакто се води статистика от 1880-а година през 2019-а е регистриран най-горещият юли в Аляска и в Африка. Рекордите за най-високи температури бяха подобрени и в няколко държави в Европа.

Имало е и някои региони с по-ниски от средните температури, сред които части от Скандинавието и Западна и Източна Русия, където температурите са били с най-малко градус и половина под средните. Междувременно, нивото на арктическия лед е спаднал до исторически ниско ниво през юли – 1,9 милиона квадратни километра или с почти 20 процента под средното ниво. Тази констатация надмина предишното историческо дъно от юли 2012-а година.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Човечеството задейства спусъка на необратима промяна на климата

Климатичните промени ще направят Земята практически неуправляема

Последен призив за спасяване на света от „климатична катастрофа“

Климатгейт изобличава подкупните учени

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.