Тайната на сините очи

дете

Въпреки че сините очи изглеждат студени и необятни, те носят своята харизма и привлекателност. Ето няколко факта за синеоките хора:

  1. Роговицата на светлооките хора е по-чувствителна от тази на хората с кафяви очи, освен това хората със светли очи имат по-слаби светофилтри. Затова и жителите на северните страни имат предимно сини и сиви очи, а на юг са с кафяви и черни очи, тъй като там е необходима по-голяма защита за очите от слънцето.
  2. Синеоките хора са романтици и мечтатели. Те постоянно мечтаят за истинската любов, но рядко проявяват дълбоки чувства за дълъг период от време. Те често живеят в свой измислен свят.
  3. Синеоките хора са раними и чувствителни, лесно може да ги обидите и те приемат всичко прекалено емоционално. За синеоките хора е характерно лесното изпадане в депресия. Те имат големи изисквания към партньорите си. Емоционалността на синеоките хора се изразява не само в страстната им любов, но и в силната им омраза.
  4. Синеоките хора са склонни да променят постоянно настроенията си и да проявяват капризи. Често те са раздразнителни и избухливи.
  5. Бързо се ориентират и се приспособяват. Сините очи са характерни за хората на изкуството, за изобретатели и естети.
  6. Синеоките хора са чаровни. Харесва им да са винаги ухажвани, те просто не могат да живеят без това.

Според американски учени талантите на хората могат да се познаят само по цвета на очите им. Специалистите от Университета в Луисвил са установили, че хората със сини очи са по-талантливи от хората с кафяви или черни очи, имат щастлива съдба и големи шансове за успех в учението, професионалното развитие и любовта.

Ръководителят на изследването, професор Джоана Роув твърди, че хората със сини очи имат силно развито стратегическо мислене и се справят отлично в спортове като хокей и голф.

Други учени от Университета в Копенхаген заключват, че всички синеоки имат общ прародител, при настъпил катаклизъм, се задействала мутация в цвета на очите, за по-голяма устойчивост към променящата се среда.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.