Тайните сили, витаещи в Рупите

рупите

Всеки свързва името на Рупите с името на най-голямата българска пророчица, Ванга. Никак не е случаен фактът, че тя избира именно това място, за да се засели заедно със семейството си от Струмица. То ѝ е служило, за да се зарежда с енергия и за да помага на хората.

Има много изписано за тайните сили, които витаят в Рупите, и предположения за какво ли не. Истината за силата на това мистериозно място все още не е разкрита, но е факт, че почти всеки, който е посетил Рупите и параклиса, построен от Ванга, е изпитал духовно смирение и спокойствие.

Рупите всъщност представляват местност, в която бликат няколко минерални извора с доказан лечебен ефект. Те имат вода с температура, която достига до 75 градуса по Целзий, и са препоръчителни за хора, страдащи от проблеми с опорно-двигателни апарат, нервната система, храносмилателната система и др. Добри са и за пациенти с кожни и гинекологични заболявания.

Приживе Ванга в няколко свои интервюта споменава, че в Рупите витаят тайни сили, които ѝ дават енергия. Твърди, че това място ѝ служи като акумулатор и затова тук остава до края на смъртта си. Най-интересното в цялата история обаче е фактът, че благодарение на тези тайни сили Ванга успява да помага на хората и в наши дни. Местните жители разказват за хора, които са посетили параклиса ѝ и са оздравели, и за бездетни жени, които са забременели.

Според една история на баба с нямо внуче ѝ се присънила Ванга, която ѝ заръчала на следващия ден да заведе детето в църквата ѝ. Бабата наистина завела внучето, поставила го на църковния трон и детето веднага проговорило, сякаш никога не е било нямо.

Не е ясно дали всички тези истории са верни, но вярващите твърдят, че посещението на Рупите и на църквата ги превръща в по-добри и състрадателни хора, дава им сили да решат проблемите си и ги зарежда с позитивна енергия.

А именно тук е и мястото, където пророчицата смята, че някога са живеели странни хора, които са имали огромни познания, но градът им е бил погребан под лавата. А истината е, че Рупите се разположени точно под Кожух планина, което е и последният изригнал в България вулкан.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

РУПИТЕ – БЪЛГАРСКИЯТ ЙЕРУСАЛИМ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Един коментар
  1. Спас Димитров 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.