Тези загадки ще останат неразгадани още дълго време

загадка

Най-вероятно въпросителните около тях ще останат още дълго време, колкото и развит да е света

МИСТЕРИОЗНИ ФОРМИ НА ЖИВОТ

Малцина са чували за осмокраки микроорганизми, наричани бавноходки. Средата им на обитание са дървета, но според специалистите бавноходките могат да живеят дори в открития Космос. А на Земята тези организми оцеляват без вода и екстремални температури.

Учените не са единодушни по този въпрос. Според едни това са извънземни форми на живот. Други настояват, че в тях няма нищо космическо. При това не е установена ДНК на тези организми и към кой тип същества принадлежат бавноходките.

ЗАЩО СПИМ?

Известно е, че човешкото тяло се регулира от циркадните ритми и сънят е един от тях. В това време организмът се възстановява. А ние сънуваме. Но не всички организми на Земята се нуждаят от сън, което поражда множество въпроси. Каква роля играе сънят за човека, как е създадена необходимостта да спим, и какви са основните функции на съня?

Според една от теориите, споделяна от по-вечето експерти в тази област, сънят играе главна роля във формирането и съхраняването на пластичността на
мозъка.

КАКВА Е СЪДБАТА НА ЕМИЛИ ЕРХАРТ!

Емили Ерхарт е първата жена, която прелита над Атлантика. Но по време на околосветския й полет през юли 1937 г. Ерхарт изчезва някъде надТихия океан. Останките от самолета й не са открити. Изчезването й остава една от тайните на XX век.

КОКОШКАТА ИЛИ ЯЙЦЕТО

Това е спор, воден от поколения учени векове наред.

Британски специалисти, като най-плодовидите в сферата на формулиране на теории, смятат, че тъй като формирането на черупката е невъзможно без белтъчни клетки, открити в кокошите яйчници, то очевидно кокошката се е появила преди яйцето. Но съществуват някои типове снасящи яйца разновидности, които са се появили преди кокошката, затова е възможно кокошето яйце да се е развило преди самата кокошка. И не е възможно да се проследи еволюционната адаптация.

ИМА ЛИ ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА

Всеки човек, който казва, че е „умрял и се е върнал“, като при това лично се е уверил в наличието на живот след смъртта, всъщност не е изпитал смъртта, уверяват учени, изследващи най-различни случаи на клинична смърт. Според тях общоизвестните характеристики на умирането, като светлина, тунел, обкръжение от хора, безтегловност и тем подобни, всъщност са околосмъртни преживявания.

Morkadis

Затова е практически невъзможно да се потвърди или отрече наличието на живот след смъртта. За целта е необходимо някой да се е върнал от там и да свидетелства „от първо лице“. Но уви, това не се е случвало.

ЕГИПЕТСКИТЕ ПИРАМИДИ

Най-различни теории обясняват възникването на тези величествени съоръжения: от намесата (помощта) на извънземни цивилизации до тайни технологии, които фараоните са отнесли в задгробния свят. Тези конструкции“ и днес представляват чудо на физиката и инженерството, при това създадено от 2589 до 2504 г.пр.н.е.

инфо: popantofi.com

Вижте още:

Древен град в Русия крие повече загадки от египетските пирамиди, никой не е разгадал тайната му

Загадките на човешката еволюция

Четири от най-големите световни загадки, които до ден днешен остават неразгадани

Древните загадки на подводния свят

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Един коментар
  1. Благовест Илиев 4 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.