Тези исторически съвпадения ще ви докажат, че нищо не е случайно

марк твен

Предопределената съдба на някои исторически съвпадения ще ви накара да се замислите дали имаме контрол над съдбата си или сме само нейни марионетки.

Дали на Джон Кенеди му е съдено да умре при атентат, а Марк Твен е знаел точната дата на смъртта си? Някои ще го сметнат за чиста случайност, но удивителните съвпадения по-скоро показват, че няма нищо случайно в този живот.

Марк Твен и Халеевата комета

Американският писател Марк Твен е роден на 13 ноември 1835 година, а само две седмици по-рано покрай Земята е преминал най-големият космически феномен – Халеевата комета.

През целия си живот авторът на Том Сойер е чувствал, че съдбата му е свързана с кометата. Самият той пише, че най-голямото му желание е да умре при следващото ѝ приближаване. За него по този начин Бог казва, че две необясними явления са дошли заедно и сега заедно си отиват.

Марк Твен умира на 21 април 1910 година – само два дни, след като над Земята преминава Халеевата комета.

Двойникът на италианския крал

Едно от посещенията на италианския крал Умберто I в град Монца остава незабравимо за него. Докато обядвал в ресторант, неговият собственик решил лично да го поздрави, щом разбрал, че е приел кралска особа.

За удивление на всички собственикът и кралят си приличали като две капки вода. Освен с външността в животът на двамата може да се открият много общи черти, като дори съпругите им носели еднакви имена.

Двойникът на краля е прострелян при разправия, а Умберто I е убит малко по-късно същата вечер.

Ейбрахам Линкълн и Джон Кенеди

Ейбрахам Линкълн е първият американски президент, над когото е извършено покушение. Той е застрелян от южняк по време на постановка, което всява ужас в цяла Америка, а 100 години по-късно трагедията се повтаря до най-малките детайли.

Линкълн е избран за президент през 1860 година, а век по-късно неговото място се заема от Джон Кенеди. Политиката и на двамата е била силно насочена към правата на гражданите, заради което печелят симпатиите на американците.

И двамата президенти са загубили дете, след като се преместват в Белия дом. Линкълн наема секретарка с фамилно име Кенеди, а секретарката на Джон Кенеди се е казвала Линкълн.

И ако Джон Кенеди е считал това за чиста случайност, неговата смърт доказва, че не е имало нищо случайно. Кенеди е застрелян по време на официална визита от южняк.

Morkadis

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.