Това са най-опасните сгради в света (снимки)

По света има много сгради, около които витаят какви ли не легенди, митове, спомени, а в някои от тях са се случили ужасни неща.

Дворец на културата „Енергетик“, Припят, Украйна

Дворецът на културата „Енергетик“ е построен в началото на 70-те години за посетители на Припят и атомната централа в Чернобил. След аварията в атомната електроцентрала в Чернобил, центърът за отдих бе затворен, но известно време се използвал от ликвидаторите и служителите на атомната централа като техническо помещение. През 2000-те е окончателно изоставен.

Уинчестър Хаус, Калифорния, САЩ

Къщата е построена от Сара Уинчестър, вдовицата на Уилям Уинчестър. Бащата на Уилям е Оливър Уинчестър – изобретателят на легендарната пушка. Първо Сара загубила дъщеря си, а след това и съпруга си. Смята се, че нещастията са били свързани с отмъщението на загиналите от прочутия Уинчестър.

За да избегне допълнителни проблеми, един медиум посъветвал жената да си построи къща. Строителството продължило почти 40 години. Къщата има 160 стаи, 40 стълби и много коридори, които объркват духовете, които уж преследват жената. Казват, че духовете все още живеят в къщата.

Къщи на дървета в джунглата, Папуа, Индонезия

В тези къщи живеят хора от племето Короуаи, те са почти напълно изолирани от външния свят. Те изграждат къщите си на дървета на височина 6-12 метра, понякога височината достига 35 метра.

Стъблата на дърветата служат като основа, клони и листа се използват за самата конструкция. Самите Короуаи считат домовете си за безопасни – спасяват ги от животни и наводнения.

Висящ манастир Сюанкун-си, Шанси, Китай

Според легендата основата на манастира преди повече от половина хиляди години е поставена от монаха Ляо Ран. Висящият храм е построен на височина 75 метра директно в скалата близо до святата планина Хеншан. Манастирът разполага с около 40 зали и павилиони. Помещенията на храма се пазят върху дървени кокили, които се опират на скалата. Самият манастир има историческо значение – обединява три религии наведнъж: даоизъм, будизъм и конфуцианство.

Morkadis

Музей на изтезанията, Мдина, Малта

Музеят на изтезанията в Мдина се счита за един от най-шокиращите музеи в света от този вид. Намира се в тъмница, където преди е имало истински затвор. В него затворниците са били жестоко измъчвани и екзекутирани.

Днес восъчните манекени и всички видове механизми за изтезания наподобяват ужасите от минали години. Едно пътуване до такъв музей не е гледка за слабите сърца: експонатите изглеждат много натуралистични.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

В мазе на ужасите е намерена колекция от страховити криптиди в Лондон

10 страховити фотографии от викторианската епоха

Страховитите музеи, след които няма да можете да спите дни наред

Отровната градина и страшната легенда на замъка Алнуик

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.