Това са 12 от най-опасните пътища по света

Няма нищо по-успокояващо от бавна разходка с кола по спокоен селски път. Тук бързи автомобили няма да срещнете.

В този материал обаче не става дума за подобни пътища. От тези, които ще видите на снимките, могат буквално да ви побелеят косите.

Затова затегнете здраво коланите и се пригответе за едно наистина повдигащо адреналина фотопътешествие!

Кавказкият път, Грузия

1

Свързва Сочи и езерото Рица в планините. Той е доста плашещ на вид, но и впечатляващ.

Трансфъгърашко шосе, Румъния

2

Пътят се намира в Карпатите и пресича масива Фъгъраш. Достига височина 2034 метра и е най-високият в Румъния. Трансфъгърашкото шосе е известно с прекрасните си изгледи, но и с опасностите по него.

Магистралата Далтън, Аляска

3

Най-изолираната магистрала в света. Дълга е 666 км и свързва само 3 малки села. Този път се счита за най-снежната магистрала в света.

Хардунг Ла, Индия

4

Местните власти твърдят, че този път е с надморска височина 5602 метра (т.е. по-висок от Елбрус). „Гинес“ и National Geographic признават Хардунг Ла за най-високия проход в света.

Юнгас, Боливия

5

Тази магистрала е един от най-опасните пътища в света. Всяка година тук загиват 200-300 души. Стръмните планински склонове са от едната страна, а от другата има пропаст (с височина около 600 метра).

Атлантическият път, Норвегия

6

Свързва малки крайбрежни селца. Предвиден е най-вече за туристи, тъй като гледките по него са наистина поразителни.

Тунелът Гуолян, Китай

7

Построен е от местните и е прокаран през планината. Той е единственият начин за контакт с външния свят. По-късно правителството е построило 1200-метров тунел, за да помогне на местните хора да преминават и пътуват.

„Пасаж дю Гоа“, Франция

1

Може и да ви се струва странно, но този път е отворен само за по няколко часа на ден. През останалата част от времето е под вода. Преди да навлезете в 4.5-километровата магистрала, прегледайте графика на приливите – иначе е напълно възможно колата ви просто да потъне.

Планински път „Тянмен“, Китай

2

Този 10-километров път има 99 остри завои, и разликата във височината между началото и края му е около 1000 метра.

Хана, Хаваи

3

Тесният и виещ се път е дълъг 112 километра и свързва Кахулуи и Хана, на хавайския остров Мауи. Преминава през 59 моста, 46 от които имат само една лента. Често е затворен заради свличания.

„Кол дьо ла Бонет“, Франция

4

Опасният планински проход е разположен на височина 2000 метра във Френските Алпи. До границата с Италия. Пътят се отличава с много резки и неочаквани завои.

Проходът Готхард, Швейцария

5

Eдин от най-високите планински проходи в Алпите. По този 64-километров път ви очакват стъмни завои и живописни гледки.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

10 от най-опасните селфита

Шест от най-опасните туристически пътеки в света

Най-опасните химикали в света

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

10 от най-опасните места на Земята

Списък с най-опасните храни на българския пазар

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

loading...

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.