Този тест ще определи вашия тип характер

2

Енеаграмата е система за личностна класификация. Този тест се използва чество в психологията и бизнесите, тъй като специалистите го разглеждат за особено полезен инструмент за личностно развитие и самоподобрение.

Коя от деветте личности сте вие?

Да видим…

Първо, изберете един параграф от група 1, както и един от група 2. Спрете се над онези, които най-точно отразяват вашето отношение и поведение.

Важно е да сте съгласни с цялостната идея или „философия“ на избраните от вас параграфи. Не се опитвайте да анализирате нещата прекалено много. Разчитайте на интуицията си.

Впоследствие отидете на страница две и прочетете какъв в вашият характер на базата на избора ви. Например ако сте избрали B от група 1 и параграф 3 от група 2, то вашият избор е B3.

Група 1

  1. Вие сте независими и уверени. Смятате, че всичко в живота се подрежда най-добре, когато сте подготвени. Поставяте целите си, понякога правите компромиси, но никога не стоите със скръстени ръце в очакване нещата да се случат. Вие спомагате за случването им. Искате да постигнете нещо и животът ви да е от значение. През по-голямата част от времето знаете какво искате и как да го постигнете. Затова работите усърдно.
  2. Тихи сте и сте свикнали да сте сами. Не привличате твърде много внимание към себе си в социален аспект. Не се изтъквате на публични места. Не се чувствате комфортно под светлините на прожектора, нито пък сте твърде съревнователни. Хората смятат, че сте мечтатели, тъй като често се обръщате към въображението си за помощ.
  3. Вие сте отдадени и изключително отговорни. Чувствате се ужасно, когато не можете да спазите своето обещание или да свършите онова, което се иска от вас. Искате другите да знаят, че вие винаги сте насреща и че ще сторите онова, което смятате, че е най-доброто за тях. Способни сте на големи саможертви за другите, без значение дали те са наясно с това или не. Обикновено не се грижите добре за себе си. Можете да се отпуснете, само когато работата е свършена.

Група 2

  1. Гледате позитивно на нещата независимо от ситуацията. Смятате, че това, което се случва, е за добро. Лесно се развълнувате и винаги можете да откриете нещо забавно, което хората около вас да вършат. Обичате да сте сред хора. Когато помагате на другите, се чувствате наистина щастливи. Дори и да сте зле, вие няма да натоварите другите с проблемите си. Поддържането на това позитивно отношение обаче често води до игнорирането на собствените си проблеми.
  2. Чувствата ви са силни и ярко откроени. Хората могат лесно да преценят дали нещо ви притеснява или не. Резервирани сте, но като цяло сте много по-чувствителни, отколкото другите си мислят. Искате да знаете на кого можете да разчитате и когато сте разстроени, искате този човек да е до вас. Не обичате да ви казват какво да правите и винаги искате да взимате това решение сами.
  3. Умеете да се контролирате. Действате логично. Чувствате се комфортно, когато става дума за вашите собствени чувства. Вие сте си самодостатъчни перфекционисти. Предпочитате да работите сами. Когато се справяте с личностни конфликти, се стараете да не влагате чувства в тях. Хората казват, че сте прекалено студени, но вие просто не искате емоциите да ви разсейват. Дори когато другите ви притесняват с нещо, вие се стараете да не показвате емоциите си.

тест

A1. Ентусиастът

Вие сте многостранни и гъвкави, оптимистични и спонтанни. Понякога обаче можете да бъдете дезорганизирани и недисциплинирани. Постоянно търсите нови изживявания. Това обаче често води до изтощение и ви прави малко или много импулсивни. През по-голямата част от времето обаче сте весела личност и сте благодарни за това, което имате.

A2. Предизвикващият

Вие сте самоуверени и силни, отстоявате своето. Браните онова, което е ваше. Остроумни и решителни сте, както и горди и доминантни. Дори понякога застрашителни. Използвате силните си страни, за да подобрявате живота на другите. Това често ви прави в герой за мнозина.

A3. Постигащият

Morkadis

Вие сте уверени, привлекателни и чаровни. Амбициозни, съревнователни и енергични. Интересувате се от своя имидж, както и от онова, което хората си мислят за вас. Същевременно обаче сте се научили да се приемате такива, каквито сте. Автентични сте и затова сте модел за подражание на мнозина.

B1. Миротворецът

Вие сте мили и уверени. Освен това сте конформисти. Съответно бързо разрешавате конфликти сте склонни да предоставите своята подкрепа. Искате всичко да премине добре. Винаги работите усърдно, за да избегнете спречкванията и да минимизирате проблемите. Способни сте да обедините хората и да им помогнете да разрешат неразбирателствата помежду си.

B2. Индивидуалистът

Вие сте чувствителни, резервирани и тихи. Демонстративни и искрени сте, но същевременно и малко капризни и понякога плахи. Имате склонност да криете чувствата си от останалите, защото се чувствате уязвими. Креативни сте. Можете лесно да се преустроите и да трансформирате своите изживявания.

B3. Разследващият

Вие сте проницателни и любопитни. Можете да се фокусирате лесно върху разработката на нови идеи. Независими и иновативни сте. Понякога вашите собствени мисли и планове поглъщат цялото ви време. Вие сте визионери и иноватори, които гледат на света от напълно различна перспектива.

C1. Помагащият

Вие сте приятелски настроени, щедри и емпатични. Освен това можете а бъдете сантиментални и ласкателни. Вършите неща за другите, за да се чувствате полезни. Алтруисти сте и изпитвате непреодолимото желание да отдавате безусловната си любов на хората около вас.

C2. Лоялистът

На вас може да ви се има доверие. Отдадени и отговорни сте. Понякога обаче приемате ролята на усърдно работещ тип, изложен на голям стрес, който постоянно се оплаква от това. През по-голямата част от времето обаче сте самоуверени и готови да защитавате слабите.

C3. Реформаторът

Вие сте етични и съвестни. Имате ясно откроени виждания за това кое е правилно и погрешно. Винаги се опитвате да направите света по-добър. Грешките обаче ви притесняват. Вие сте организирани и точни. Можете да бъдете критични и перфекционисти. Същевременно сте реалисти, както и мъдри и благородни.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.