Три големи астероида ще прелетят близо до Земята през уикенда

Три големи астероида ще прелетят близо до Земята на 10 ноември, съобщи в. „Мирър“, позовавайки се на НАСА.

Най-големият от астероидите е с диаметър 30 м.

Първият астероид – 2018 VS1 ще се доближи максимално до Земята в 14,03 ч. по Гринуич (16,03 ч. български време). Той е дълъг от 13 до 28 м, като траекторията му ще е на 1 386 772 км от нас.

Само 16 минути по-късно край Земята ще прелети астероид с диаметър 30 м – 2018 VR1. Той обаче ще е по-отдалечен – на 5 милиона км.

Вечерта – в 18,21 ч. по Гринуич (20, 21 ч. българско време) край Земята ще прелети астероидът 2018 VX1, който е широк 17 м. Той ще се доближи най-много до нас – на 381 474 км.

Макар и тези разстояния да изглеждат големи, НАСА ги класифицира като „близко преминаване“. Въпреки това няма опасност за Земята.

инфо: novini.bg

Вижте още:

НАСА е разработила план как да отклонява астероиди-разрушители

Земята потънала в пълен мрак за 2 години след астероида, убил динозаврите

Вижте какво ще се случи, ако голям астероид удари Земята (ВИДЕО)

Кои страни са най-заплашени от астероиди

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.